search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:47
MENU CLOSE

F-16: Στο Τέξας το πρώτο «Viper» της Πολεμικής Αεροπορίας

25.02.2021 16:53
F-16: Στο Τέξας το πρώτο «Viper» της Πολεμικής Αεροπορίας - Media
 
To πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας F-16 Viper έφτασε στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin Aero στο Τέξας, έπειτα από την διαδικασία εκσυγχρονισμού στην συγκεκριμένη έκδοση, που έλαβε χώρα στην Ελλάδα, με τη συνεργασία της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και της Lockheed Martin.
 
Στο Τέξας θα πραγματοποιηθούν όλα τα αναγκαία επίγεια και πτητικά τεστ -που περιλαμβάνουν προσομοίωση σε ειδικούς θαλάμους- ώστε το αεροσκάφος να πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.
 
Μετά την ολοκλήρωση των πτητικών δοκιμών, το F-16 θα επιστρέψει στην Ελλάδα ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τα επόμενα έξι αεροσκάφη F-16 θα περάσουν τις πύλες της ΕΑΒ για αποσυναρμολόγηση και αναβάθμιση σε τύπο «Viper».
 
Συνολικά, θα αναβαθμιστούν 84 ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη στην έκδοση F-16 Viper με χρονικό ορίζοντα έως το 2027. Για κάθε ένα από αυτά, η διαδικασία αναβάθμισης διαρκεί από εννέα έως έντεκα μήνες. Για τα επόμενα έξι χρόνια, σε διαδικασία αναβάθμισης αναμένεται να βρίσκονται ταυτόχρονα περίπου 12 αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24