search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:21
MENU CLOSE

Σταϊκούρας: Δε θα δοθεί άλλη παράταση στα τέλη κυκλοφορίας

25.02.2021 17:11
Σταϊκούρας: Δε θα δοθεί άλλη παράταση στα τέλη κυκλοφορίας - Media

 

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκουρας ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι δε θα δοθεί παράταση στα τέλη κυκλοφορίας.

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι δε προβλέπεται παράταση διότι επί ένα χρόνο η ελληνική πολιτεία λειτουργεί με λιγότερα έσοδα και περισσότερες δαπάνες. «Το λέω όσο πιο απλά γίνεται. Η οικονομία υπολειτουργεί, υπάρχουν αναστολές ασφαλιστικών και φορολογικών υποθέσεων, άρα τα έσοδα είναι εξαιρετικά λίγα. Ταυτόχρονα, όμως, η ίδια η κοινωνία ζητάει να έρθουμε και να τη βοηθήσουμε περισσότερο. Άρα να αυξήσουμε τις δαπάνες. Σημαίνει αυτό ότι επί δώδεκα μήνες το ταμείο της χώρας καλύπτει αυτή την τρύπα. Πρέπει με κάποιο τρόπο η χώρα να έχει και έσοδα. Όσα έσοδα μπορεί να έχει» επισήμανε.

«Να επαναλάβω και μια ουσιώδη λεπτομέρεια. Οι δύο πρώτοι μήνες του κάθε έτους στα έσοδα που είναι με δόσεις ή στα έσοδα τα οποία προέρχονται από αποφάσεις της προηγούμενης χρονιάς, δημοσιονομικά μπαίνουν στην προηγούμενη χρονιά. Άρα υπάρχει και μια τέτοια υποχρέωση δημοσιονομικής φύσεως να κλείσουμε τέλος Φεβρουαρίου την προηγούμενη χρονιά» ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας λήγει την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου.

Τι είπε για τα μέτρα στήριξης

Τα μετρά στήριξης θα εμπλουτίζονται για όσο χρειαστεί, όμως όσο παρατείνονται οι περιοριστικοί όροι στη λειτουργία της οικονομίας τόσο είναι ανέφικτο να καλυφθούν όλες οι απώλειες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης, επικεντρώθηκε στο πρόγραμμα κάλυψης παγίων δαπανών ύψους 500 εκατ. ευρώ προκείμενου να καλυφθούν κάποιες από τις δαπάνες της ελληνικής επιχειρηματικότητας, αλλά και σε ένα νέο πρόγραμμα Γέφυρα για νομικά πρόσωπα.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι τις επόμενες ημέρες θα εκταμιευθούν πόροι για τον 6ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και στη συνέχεια θα ακολουθήσει και ο 7ος κύκλος.

Επιβραδύνεται ο ρυθμός ανάπτυξης με κλειστό το λιανεμπόριο

Τέλος, είπε ότι για κάθε 15 ήμερες που μένει κλειστό το λιανεμπόριο στις «κόκκινες περιοχές», τα ταμειακά διαθέσιμα περιορίζονται κατά 1-1, 2 δισ. ευρώ, το πρωτογενές αποτέλεσμα του προϋπολογισμού μειώνεται κατά 0,7%, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνεται κατά 0,8%.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:18