search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:27
MENU CLOSE

Απεργία πείνας Κουφοντίνα: «Από μία κλωστή» κρέμεται η ζωή του – Διαδήλωση στην Αθήνα (Photos)

27.02.2021 12:48
Απεργία πείνας Κουφοντίνα: «Από μία κλωστή» κρέμεται η ζωή του – Διαδήλωση στην Αθήνα (Photos) - Media

 

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου πολίτες υπέρ της ικανοποίησης του αιτήματος του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταγωγή του στον Κορυδαλλό.

Μέλη φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ενώ στη συνέχεια έκλεισαν τη λεωφόρο Αμαλίας. Ακολούθως πραγματοποίησαν διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, μέσω της οδού Πανεπιστημίου μέχρι την Ομόνοια.

Οι διαδηλωτές ζητούν να μην υπάρξει ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη μετά την περίοδο Θάτσερ στη Βρετανία, με εφαρμογή προσφάτως ψηφισθέντος νόμου που προβλέπει επαναμεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου στον Κορυδαλλό και όχι στις φυλακές Δομοκού όπου μετήχθη.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Είπε «όχι» στην ανάνηψη αν χάσει την επικοινωνία με το περιβάλλον

Ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος διανύει την 51η ημέρα απεργίας πείνας στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε την Παρασκευή το σάιτ eksegersi.gr ο Δ. Κουφοντίνας αφαίρεσε τον ορό αντιβίωσης, την μοναδική πηγή ενυδάτωσης που είχε.

Επίσης, φερεται να δήλωσε στους οικείους του ότι δε θέλει να γίνει ανάνηψη αν χάσει την επικοινωνία με το περιβάλλον και ότι επιθυμεί να τους δεσμεύσει να μην την αποδεχτούν.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο γιατρός του Δ. Κουφοντίνα που τον επισκέφθηκε και τον εξέτασε δήλωσε ότι «κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του τα επόμενα δύο 24ωρα».

Νωρίτερα, αντιπροσωπεία δικηγόρων επισκεφθηκε την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ζήτησε να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να αποτραπεί ο θάνατος του απεργού πείνας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:27