search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:40
MENU CLOSE

Έκκληση Τσίπρα στην κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της για Κουφοντίνα

27.02.2021 19:47
Δριμύ «κατηγορώ» Τσίπρα κατά Μητσοτάκη-Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη - Media

 

Μετά την ανακοίνωση του ΓΝ Λαμίας για τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του το βράδυ του Σαββάτου απευθύνει έκκληση προς την κυβέρνηση να αλλάξει στάση την ύστατη ώρα για να μην κοπεί το νήμα της ζωής του η οποία «κρέμεται από μια κλωστή».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η Δημοκρατία  είναι ισχυρή όταν οι νόμοι ισχύουν για όλους και δεν εκδικείται.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

«Η ζωή του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα, σύμφωνα με τους γιατρούς, κρέμεται από μία κλωστή. Απευθύνω, αυτήν την ύστατη ώρα, έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της, για να μην κοπεί.

Η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό. Ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν.

Η Δημοκρατία, άλλωστε, είναι ισχυρή όταν έχει νόμους που ισχύουν για όλους και δεν εκδικείται.»

ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση αυτοπαγιδεύτηκε – Να αποφευχθεί ο θάνατος του Κουφοντίνα

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το Σάββτο ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος ΑλλαγήςΠαύλος Χρηστίδης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ανακοίνωση του νοσοκομείου Λαμίας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, δήλωσε:

«Στην υπόθεση της απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα, η Κυβέρνηση αυτοπαγιδεύτηκε στους δικούς της άστοχους χειρισμούς. Δική της είναι η νομοθετική διάταξη για την μεταγωγή του στη φυλακή αρχικής κράτησης (Κορυδαλλός). Τα δε, μετέπειτα διαδικαστικά τεχνάσματα (επίκληση κορονοϊού) την εκθέτουν ακόμα περισσότερο.

Η Δημοκρατία τιμωρεί, δεν εκδικείται, δεν εκβιάζεται. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει ένας στυγερός, κατά συρροή δολοφόνος, αμετανόητος τρομοκράτης, να γίνει δήθεν σύμβολο αγωνιστικότητας. Η Κυβέρνηση -που δημιούργησε το πρόβλημα- οφείλει να βρει λύση, ώστε να αποφευχθεί ο θάνατος του από απεργία πείνας.»

ΜέΡΑ 25: Να μην υπάρξει νεκρός κρατούμενος απεργός πείνας

Το ΜέΡΑ 25 σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι συμμετείχε στην συγκέντρωση του Σαββάτου στην πλατεία Συντάγματος, για το αυτονόητο, όπως αναφέρει, σε μια Δημοκρατία, διακύβευμα: «να μην υπάρξει νεκρός κρατούμενος απεργός πείνας».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το ΜέΡΑ 25 στέκεται «στο πλευρό των ανθρώπων, των κινημάτων, φορέων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της πρωτοβουλίας νομικών και δικηγόρων που απευθύνουν έκκληση για την τήρηση του νόμου» και προσθέτει: «Αναγνωρίζοντας ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι το θεμέλιο της Δημοκρατίας και ότι το Κράτος Δικαίου ισχύει για όλες και όλους ανεξαιρέτως το ΜέΡΑ25 ζητάει να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως προβλέπει ο φωτογραφικός νόμος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:39