search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:34
MENU CLOSE

Κρίσιμη ανακοίνωση για τη Σαουδική Αραβία τη Δευτέρα από τον Μπάιντεν

27.02.2021 20:50
Κρίσιμη ανακοίνωση για τη Σαουδική Αραβία τη Δευτέρα από τον Μπάιντεν - Media

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε το Σάββατο ότι η κυβέρνησή του θα κάνει μία ανακοίνωση την Δευτέρα για την Σαουδική Αραβία.

Η προαναγγελία αυτή έρχεται έπειτα από την δημοσίευση της έκθεσης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την οποία ο πρίγκιπας διάδοχος ενέκρινε την δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Όταν ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο τιμωρίας του Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν, ο Τζο Μπάιντεν απάντησε: «Θα υπάρξει ανακοίνωση την Δευτέρα σχετικά με το τι θα κάνουμε με την Σαουδική Αραβία γενικά».

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας «επικύρωσε» τη δολοφονία Κασόγκι

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή δόθηκε στη δημοσιότητα έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με την οποίαν ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν «επικύρωσε» τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, το 2018.

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν επικύρωσε την επιχείρηση στην Κωνσταντινούπολη, στην Τουρκία, για τη σύλληψη ή τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι», αναφέρεται σε τετρασέλιδο έγγραφο που δημοσιοποίησε το γραφείο της Διευθύντριας Εθνικών Πληροφοριών.

«Ο πρίγκιπας διάδοχος θεωρούσε τον Κασόγκι απειλή για το βασίλειο και γενικότερα στήριζε την προσφυγή σε βίαια μέτρα, εφόσον χρειαζόταν, για να φιμωθούν οι αντιφρονούντες στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου και του Κασόγκι», προσθέτουν οι συντάκτες της έκθεσης.

Στο κείμενο υπογραμμίζεται ότι από το 2017 ο πρίγκιπας διάδοχος είχε «τον απόλυτο έλεγχο» των υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας, κάτι που «καθιστά άκρως απίθανη την υπόθεση οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι να εκτέλεσαν μια τέτοια επιχείρηση χωρίς το πράσινο φως» εκ μέρους του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33