search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:50
MENU CLOSE

Θεωρίες Συνωμοσίας: Τζορτζ Σόρος – Ντοκιμαντέρ του BBC από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ

28.02.2021 09:46
Θεωρίες Συνωμοσίας: Τζορτζ Σόρος - Ντοκιμαντέρ του BBC από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ - Media

 

Στο επίκεντρο πολλών από αυτές βρίσκεται ένας 90χρονος Εβραίος με καταγωγή από την Ουγγαρία, ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας.

Σε μια εποχή ακραίας πόλωσης, αβεβαιότητας και διχασμού, οι θεωρίες συνωμοσίας συνεχίζουν να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και να αγγίζουν μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού.

Σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση το ντοκιμαντέρ, παραγωγής του BBC, για τον Τζορτζ Σόρος, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 00.30, από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

 

Ηγέτες όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Βίκτορ Ορμπάν και ο Ερντογάν τον θεωρούν μέγα εχθρό τους, καθώς πιστεύουν πως κινεί τα νήματα για την εγκαθίδρυση της «Νέας Τάξης Πραγμάτων», μιας μυστικής απολυταρχικής παγκόσμιας διακυβέρνησης. 

Ιδιαίτερα στους κόλπους της ακροδεξιάς, διακινείται η θεωρία πως ο Σόρος εργάζεται παρασκηνιακά για την αποσταθεροποίηση της Αμερικής και ολόκληρου του κόσμου και οργανώνει διεθνώς τις προσφυγικές ροές, τις οποίες χρησιμοποιεί ως πολιτικό όπλο.

Η πολιτική δράση του για τη διαφάνεια και τη δημοκρατία, αλλά ακόμα και το φιλανθρωπικό έργο του Σόρος αντιμετωπίζονται με μια επιθετική λαϊκιστική κριτική που φαίνεται να έχει ξεκάθαρη αφετηρία τον αντισημιτισμό.

Όμως όσο ακραίες και να γίνονται οι θεωρίες συνωμοσίας που τον αφορούν, φαίνεται πως βρίσκουν το κοινό τους, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις παρασύρεται σε επικίνδυνα μονοπάτια με πολύ σοβαρές συνέπειες.

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ του BBC, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, συγγραφείς και ιστορικοί αναλύουν αυτές τις εκρηκτικές θεωρίες με νηφαλιότητα για να βρουν από πού πηγάζουν και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:49