search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:41
MENU CLOSE

Χανιά: Καταγγέλλουν «απαγωγές» φοιτητών μέσα από τα σπίτια τους

28.02.2021 14:49
Χανιά: Καταγγέλλουν «απαγωγές» φοιτητών μέσα από τα σπίτια τους - Media

 

Για «απαγωγές» φοιτητών μέσα από τα σπίτια τους το πρωί του Σαββάτου στα Χανιά κάνουν λόγο σε ανακοινώσεις τους οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Συγκεκριμένα, το ΝΑΡ και η νΚΑ Χανιών, οργανώσεις που συμμετέχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σε κοινή τους ανακοίνωση καταγγέλλουν «απαγωγή» από την ασφάλεια Χανίων «πέντε νέων, εκ των οποίων 4 φοιτητών, μελών του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης και της ΕΑΑΚ και την φόρτωση ανυπόστατων κατηγοριών εις βάρος τους».

Σύμφωνα με την καταγγελία, «ενώ οι δύο φοιτητές βρίσκονταν στο σπίτι τους το πρωί της 27 Φλεβάρη 2021, αστυνομικοί με πολιτικά εισέβαλαν ξαφνικά στο σπίτι των φοιτητών με παρουσία εισαγγελέα, μαγειρεύοντας στοιχεία στοχοποίησής τους για επίθεση με μπογιές και στη συνέχεια τους “άρπαξαν” χωρίς να τους εξηγήσουν τίποτα. Την ίδια στιγμή, αστυνομικοί με πολιτικά προσήγαγαν αναίτια άλλους 2 φοιτητές που περνούσαν από το δρόμο, χωρίς καν να επιδείξουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες ή να εξηγήσουν την αιτία προσαγωγής, όπως τους ζητήθηκε. Κατά την διάρκεια της κράτησής τους, τους απαγορεύτηκε η επικοινωνία με τον δικηγόρο τους η οποία επετεύχθη μετά από αρκετή ώρα και παρέμβαση του δικηγορικού συλλόγου. Κατέληξαν να μετατρέψουν σε σύλληψη τη μία από τις προσαγωγές, με ό,τι ανυπόστατη κατηγορία μπόρεσαν να κατασκευάσουν για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Ακολούθησε αιφνιδιαστική στοχοποίηση ακόμη ενός μέλους του Συλλόγου Φοιτητών, ο οποίος προσήχθη αργότερα έξω από το σπίτι του επιβάλοντάς του να απαντήσει χωρίς δικηγόρο σε ερωτήσεις όπως ‘’γιατί κατεβαίνεις σε πορείες;’’, ‘’τι γνωρίζεις για τον συλληφθέντα;’’».

ΛΑΕ: Φόρτωσαν «οπλοκατοχή» σε φοιτητή για χρησιμοποιημένο φυσίγγι του παππού του!

Από την πλευρά της, η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει «την παράνομη και αναίτια σύλληψη μέσα από το σπίτι του, του Γιώργου Σκαρλάτου, φοιτητή της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλους του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου του Πολυτεχνείου Κρήτης και μέλους της Λαϊκής Ενότητας

«Το πρωί 27/2, αστυνομικοί με πολιτικά εισέβαλαν σε σπίτια στα Χανιά, και μεταξύ αυτών στο σπίτι δύο φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, ένας εκ των οποίων είναι Γιώργος, με πρόσχημα έρευνα για κάποια άσχετη δράση με συνθήματα και μπογιές. Η έρευνα δεν βασιζόταν σε κανένα αποδεικτικό στοιχείο, γεγονός που αποδεικνύει την στημένη επιχείρηση που διεξήχθη. Δεν δίστασαν να τους προσαγάγουν μέσα από τα ίδια τους τα σπίτια, προκειμένου να κερδίσουν χρόνο για να αποδώσουν ένα ‘’στημένο’’ κατηγορητήριο. Οι αστυνομικές αρχές αρνούνταν επί ώρες στους φοιτητές να επικοινωνήσουν με τους δικηγόρους τους, ενώ την ίδια στιγμή ‘’κατασκεύαζαν’’ τις κατηγορίες εναντίον τους.

»Ενώ η αστυνομία διατείνονταν πως η έρευνα σχετιζόταν για δράσεις με μπογιές, τελικά αποδόθηκε στο Γιώργο μία ανυπόστατη και εξωφρενική κατηγορία για δήθεν ‘’οπλοκατοχή’’. ‘’Οπλοκατοχή’’ βαφτίστηκε το παλιό φυσίγγι του παππού του, καθώς το σπίτι που διαμένει ως φοιτητής είναι το πατρικό σπίτι της οικογενείας του! Αυτό ήταν το εύρημα της αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη, που καμία σχέση δεν έχει με οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη, πόσο μάλλον την επιχείρηση εισβολής στο σπίτι που διεξήχθη για συνθήματα και μπογιές. Αποδεικνύεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η σκευωρία και πως με μένος οι αστυνομικές αρχές επιχειρούν να φορτώσουν ανυπόστατες και κατασκευασμένες κατηγορίες με δήθεν πειστήριο ένα οικογενειακό κειμήλιο σε αγωνιστές του φοιτητικού κινήματος.»

Οι καταγγέλλουσες οργανώσεις ζητούν την απόσυρση των κατηγοριών, ενώ αντίστοιχα ψηφίσματα έχουν εκδώσει πέντε Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης.

φωτογραφία αρχείου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:40