search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:23
MENU CLOSE

Άνδρες: Τι είναι αυτό που επηρεάζει περισσότερο την ψυχολογία τους

28.02.2021 16:46
Άνδρες: Τι είναι αυτό που επηρεάζει περισσότερο την ψυχολογία τους - Media

 

Οι περισσότεροι άνδρες που χάνουν τα μαλλιά τους επηρεάζονται ανεπανόρθωτα από αυτό. Και ο λόγος είναι επειδή τους σημαδεύει για πάντα. Ίσως είναι το πιο λεπτό ζήτημα για τον άνδρα μετά από τον ίδιο τον ανδρισμό του.

Η ειρωνεία είναι πως όσοι έχουν αυξημένη τεστοστερόνη τότε είναι πιθανόν να χάσουν πολλά από τα μαλλιά τους στην πορεία της ζωής τους. Φυσικά η κληρονομικότητα παίζει μεγάλο ρόλο.

Οι στατιστικές δείχνουν πως ένας στους τρεις άνδρες πρόκειται να χάσει τα μαλλιά του μέχρι τα 22 και το ένα τρίτο του ανδρικού πληθυσμού βιώνει το πρόβλημα πολύ έντονα. Είναι μία ανδρική μάστιγα.

Γιατί όμως τελικά αυτό επηρεάζει τόσο πολύ την ψυχική υγεία του άνδρα;

Γιατί οι άνδρες επηρεάζονται τόσο από την απώλεια των μαλλιών τους

Τα μαλλιά είναι τεράστιο μέρος της προσωπικότητας μας. Έχουμε την εντύπωση πως πρέπει να είμαστε πάντα με ωραία μαλλιά, αυτό όμως είναι απλά μία ψευδαίσθηση της ποπ κουλτούρας. Νομίζουμε πως οι γυναίκες μας κοιτάνε μόνο στα μαλλιά. Δεν είστε όμως μόνοι, εκατομμύρια άνδρες έχουν το ίδιο πρόβλημα με εσάς και το αντιμετωπίζουν ψύχραιμα.

Μπορείς να αντλήσεις αυτοπεποίθηση από άλλα πράγματα. Τα μαλλιά είναι μόνο τρίχες στην τελική.

Πηγή: healthview.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:23