search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:31
MENU CLOSE

Δημήτρης Λιγνάδης: Λιγομίλητος και απομονωμένος στη φυλακή

01.03.2021 07:01
Δημήτρης Λιγνάδης: Λιγομίλητος και απομονωμένος στη φυλακή - Media

 

Μόνος, απομονωμένος από συγγενείς και φίλους, χωρίς να μπορεί να βρεί μάρτυρες υπεράσπισης προσπαθεί να προσαρμοστεί στην νέα πραγματικότητα. Στην πραγματικότητα ενός κελιού φυλακής.

Ο Λιγνάδης διανύει ήδη την Τρίτη ημέρα προφυλακισης του στις φυλακές της Τρίπολης.

Τα πρώτα του 24ωρα στις φυλακές διανύει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, καθώς απορρίφθηκε η προσφυγή της υπεράσπισής του για ακυρότητα της προδικασίας μέσα από ένα βούλευμα – καταπέλτη.

Αν και αναμενόμενη, η εξέλιξη αυτή φαίνεται ότι έχει καταρρακώσει ψυχολογικά .

Προς το παρόν είναι σε κελί καραντίνας (λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό) με δύο άλλους κρατούμενους και εκεί θα παραμείνει για μία εβδομάδα.

Ερωτήματα δημιουργούνται για το τι θα γίνει μετά από το διάστημα καραντίνας: θα οδηγηθεί σε θάλαμο με 20 άτομα, όπως όλοι οι υπόλοιποι συγκρατούμενοι του, ή θα έχει πιο… προνομιακή μεταχείριση και θα παραμείνει είτε μόνος του είτε με μερικά ακόμη άτομο σε μικρότερο κελί. Υπενθυμίζεται ότι στις φυλακές Τρίπολης βρίσκονται κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα σεξουαλικής φύσεως, όπως αναφέρει το Πρωτο Θέμα.

Ο ηθοποιός δεν ζήτησε να παραμείνει σε καθεστώς απομόνωσης, καθώς δεν νιώθει να απειλείται η ζωή του και η σωματική του ακεραιότητα. Παρ’ ότι υπήρχε η δυνατότητα να μιλήσει με κάποιον ψυχολόγο, δεν φάνηκε να επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Επιπλέον, εξέφρασε την ανακούφισή του στο διοικητή των φυλακών. «Περίμενα να βρω μια πολύ χειρότερη κατάσταση, αλλά ευτυχώς βλέπω ότι οι εγκαταστάσεις σας είναι σε καλή κατάσταση». Περνάει την ημέρα του μιλώντας στο καρτοτηλέφωνο της φυλακής με όσους οικείους του του μιλάνε ακόμα.

Ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο επικοινώνησε ήταν ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας. «Μιλήσαμε μόλις τελείωσαν οι διαδικασίες μεταγωγής του στις φυλακές Τριπόλεως, στις έξι το απόγευμα» είπε μιλώντας στο MEGA ο κ. Κούγιας.

«Ήταν απόλυτα ήρεμος, δεν μιλούσε για την υπόθεση καθόλου. Ήθελα να τον ρωτήσω αν είχε κάποιο πρόβλημα στο ταξίδι του και εκεί όταν πήγε. Μου απάντησε ότι ήταν όλα καλά, ότι ήταν εξαιρετική η συμπεριφορά όλων».

Ο δικηγόρος του πάντως επιβεβαίωσε ότι θα επεξεργαστούν καλύτερα τα στοιχεία, μελετώντας το κινητό του, το ημερολόγιό του και ό,τι άλλο θα μπορέσει να στοιχειοθετήσει την υπερασπιστική του γραμμή.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:31