search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:39
MENU CLOSE

Πόνοι περιόδου: Πώς η άσκηση θα τους εξαφανίσει!

01.03.2021 09:53
Πόνοι περιόδου: Πώς η άσκηση θα τους εξαφανίσει! - Media

 

Η έμμηνος ρύση ανησυχεί κάθε γυναίκα. Οι οδυνηρές κράμπες και η ανυπομονησία καθιστούν μια απεχθή εμπειρία και είναι λογικό να μην υπάρχει κίνητρο. Το αποτέλεσμα είναι κατά την διάρκεια της περιόδου να θέλει να παραμείνει κλειδωμένη μέσα σε ένα δωμάτιο και να αποφύγει να επιδοθεί σε κάθε είδους δραστηριότητα.

Παρακάτω θα δούμε πως η άσκηση μπορεί να επηρεάσει και συχνά να βελτιώσει την περίοδο μιας γυναίκας.

Βελτιώνει τους πόνους

Η άσκηση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στην πυελική χώρα, που σημαίνει λιγότερο έμμηνο πόνο, επίσης βελτιώνει την γενική διάθεση ούτως ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα του κύκλου της. Σε μία μελέτη σε κορυφαίες αθλήτριες, ενώ σχεδόν τρεις στις τέσσερις είπαν ότι ένιωθαν χειρότερα ακριβώς πριν από την εμμηνόρροια, το 63 τοις εκατό δήλωσε ότι μειώθηκε ο πόνος κατά την προπόνηση

Σίγουρα η επίσκεψη στο γυμναστήριο δεν είναι αυτό που συνιστάτε αλλά αντί αυτού μια μεγάλη βόλτα, η ελαφριά κολύμβηση ή κάποιες ασκήσεις ήπιες όπως γιόγκα ή πιλάτες σίγουρα θα βοηθήσουν!

Βοηθάει στην αίσθηση πρηξίματος

Είναι γνωστό πως οι γυναίκες κατακρατούν 2,5 με 5 κιλά επιπλέον νερό κατά την διάρκεια του κύκλου τους, αυτό το πρήξιμο επιδεινώνεται όταν ικανοποιούν τις λιγούρες για μη υγιεινά φαγητά που έχουν συνήθως όταν περιμένουν περίοδο. Πέρα λοιπόν από τις τύψεις την κάνουν να νιώθει μειωμένη διάθεση και ενέργεια. Εδώ έρχεται η άσκηση που με τον ιδρώτα αποβάλει το νερό από το σώμα, ανακουφίζοντας την αίσθηση πρηξίματος, βελτιώνει την διάθεση και την κάνει να νιώθει περισσότερο ενέργεια.

Αντίο κράμπες

Οι προσταγλανδίνες είναι φλεγμονώδεις ουσίες που περιορίζουν την ροή του αίματος στη μήτρα και είναι υπεύθυνες για τις κράμπες. Μπορεί να αναλγητικά να αποκλείουν την δημιουργία αυτών των ήπιων προβλημάτων αλλά η άσκηση είναι ένας πιο υγιεινός τρόπος για να μπει τέλος σε όλα αυτά.

Συνολικά, η σωματική δραστηριότητα έχει το είδος των θετικών δράσεων στην περίοδο που κάθε γυναίκα επιθυμεί (χαμηλότερη ροή και πιο ήπιες κράμπες). Συνεπώς είναι μια μακράν καλύτερη λύση για την ταλαιπωρία της περιόδου από το κουλούριασμα στον καναπέ

 

Photos: Pixabay

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:39