search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:23
MENU CLOSE

Μπιμπίλας: Φτάνουν νέες καταγγελίες στον ΣΕΗ – Τέλος στις οντισιόν «κατά μόνας»

01.03.2021 10:32
Μπιμπίλας: Φτάνουν νέες καταγγελίες στον ΣΕΗ - Τέλος στις οντισιόν «κατά μόνας» - Media

 

Για τις καταγγελίες που φθάνουν στο Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για σεξουαλική παρενόχληση και τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο χώρο του θεάτρου, μίλησε το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 ο Σπύρος Μπιμπίλας. Ο πρόεδρος του Σωματείου υπογράμμισε την ανάγκη ύπαρξης των συλλογικών συμβάσεων, ενώ προανήγγειλε αλλαγές στις οντισιόν. 

 «Έχει δημιουργηθεί μία εντύπωση ότι μόνο στο χώρο μας γίνεται αυτό. Όμως, αν πάμε σε άλλους χώρους, ξέρετε τι έχει να γίνει;», σχολίασε σχετικά με τις καταγγελίες που γίνονται στο χώρο του θεάτρου. «Ο κόσμος αγαπά το θέατρο κι αυτό φαίνεται» παρατήρησε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), επικαλούμενος τη συμμετοχή του κόσμου στις διαδικτυακές παραστάσεις. 

Ο Σπ. Μπιμπίλας έσπευσε να επισημάνει ότι «δέκα- είκοσι άνθρωποι δεν χαρακτηρίζουν τους χιλιάδες, που αυτήν τη στιγμή δεν παίρνουν καν αυτά που τους αναλογούν», και αναφέρθηκε στις εργασιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο χώρου του θεάτρου. «Ξέρετε τι ένδεια υπάρχει;», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ύπαρξης των συλλογικών συμβάσεων.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΕΗ ζήτησε να υπάρξει κώδικας δεοντολογίας όχι μόνο στο θέατρο, αλλά και στη δημοσιογραφία, περιγράφοντας την πίεση που ο ίδιος δέχεται από τα ΜΜΕ.

Οι καταγγελίες που έχουν φθάσει στο ΣΕΗ

Σε ερώτημα για το αν υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες στο ΣΕΗ, είπε πως «υπάρχουν άνθρωποι που είναι άγνωστοι ηθοποιοί και δε θέλουν να βγουν προς τα έξω, αλλά έχουν έρθει σε εμάς», εξηγώντας πως είναι άνθρωποι που δεν είναι στη δημοσιότητα και δεν θέλουν να βγουν εξαιτίας της καταγγελίας.

«Δεν είμαστε ούτε δικαστικοί, ούτε άγιοι. Δεν θέλω αυτή την αγιοποίηση» είπε, καταλήγοντας στο πως το πολύ σημαντικό αυτήν τη στιγμή είναι «η συσπείρωση των ηθοποιών».

Ο κ. Μπιμπίλας εξήγησε πως το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών έχει μόνο μία δικηγόρο, αφού «δεν έχει χρήματα για άλλον» και ξεκαθάρισε πως, «οι άνθρωποι που κατήγγειλαν πρώτοι δεν ήταν ηθοποιοί, δεν τους ξέραμε».

Πρόταση για τις οντισιόν

Μιλώντας για την υπόθεση Λιγνάδη, ο πρόεδρος του ΣΕΗ δήλωσε «αιφνιδιασμένος» και κυρίως για το «βαθμό». «Τις ακραίες συμπεριφορές δεν τις ήξερε κανείς. Άλλο να ξέρει για άγριες συμπεριφορές πάνω στη σκηνή ή για ένα έντονο φλερτ», σημείωσε και ανακοίνωσε πως «θα απαγορευτεί διά ροπάλου η οντισιόν κατά μόνας».

Σημείωσε δε ότι αποτελεί «αναφαίρετο δικαίωμα» κάθε ανθρώπου να έχει συνήγορο, τονίζοντας όμως ότι, η κάθε υπεράσπιση δεν έχει δικαίωμα προσβολής των άλλων. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:23