search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:10
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Στο στόχαστρο ο Γερμανός υπουργός Υγείας – Σε γεύμα χορηγών πριν βρεθεί θετικός

01.03.2021 14:38
Κορωνοϊός: Στο στόχαστρο ο Γερμανός υπουργός Υγείας - Σε γεύμα χορηγών πριν βρεθεί θετικός - Media
 
Πολιτικές αναταράξεις προκαλεί στη Γερμανία η αποκάλυψη ότι ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν είχε συμμετάσχει σε δείπνο υποστηρικτών του τον περασμένο Οκτώβριο, μία ημέρα πριν διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό.
 
Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, ο Γενς Σπαν ήταν το τιμώμενο πρόσωπο σε δείπνο που διοργανώθηκε στη Λειψία και στο οποίο παρίσταντο περισσότεροι από δέκα επιχειρηματίες, από τους οποίους ζητήθηκε να στηρίξουν οικονομικά την προεκλογική του εκστρατεία για τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.
 
Λίγες ώρες πριν από το δείπνο ο Γενς Σπαν είχε απευθυνθεί από την τηλεόραση στους πολίτες, ζητώντας τους να απέχουν από κοινωνικές συγκεντρώσεις. «Ξέρουμε ποιες είναι οι βασικές εστίες μετάδοσης. Είναι τα πάρτι, οι συγκεντρώσεις στο σπίτι, οι κοινωνικές εκδηλώσεις», είχε δηλώσει.
 
Κατά τη διαδρομή της επιστροφής από την Λειψία στο Βερολίνο, ο υπουργός Υγείας αισθάνθηκε άσχημα και λίγο αργότερα υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό, το οποίο ήταν θετικό και ο Σπαν τέθηκε σε καραντίνα.
 

Πυρά από SPD και Πράσινους

Όλοι οι συνδαιτημόνες του υπουργού εξετάστηκαν και ήταν αρνητικοί, επισήμανε ο Γενς Σπαν, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα και τόνισε ότι κατά την συγκέντρωση τηρήθηκαν αυστηρά οι κανόνες υγιεινής. «Θα λυπόμουν πολύ αν είχα κολλήσει κάποιον χωρίς να γνωρίζω ότι είμαι θετικός. Αυτό όμως φαίνεται ότι δεν συνέβη, χάρη στα προληπτικά μέτρα που ελήφθησαν», δήλωσε.
 
«Δείπνα χορηγών, είτε με μάσκες και αποστάσεις είτε χωρίς, προκαλούν κάτι παραπάνω από ερωτηματικά σε σχέση με το πώς θέτει ο υπουργός Υγείας τις προτεραιότητες για το πρόγραμμά του», δήλωσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του συγκυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Κάρστεν Σνάιντερ, ενώ από τους Πράσινους, η Μπρίτα Χέρμαν σημείωσε ότι «ο Γενς Σπαν φαίνεται να έχει χάσει το πολιτικό του ένστικτο».
 

Σύγκρουση με Μέρκελ, προβλήματα με τα ακίνητα

Το νέο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από αφορμές για κριτική που έχει δώσει το τελευταίο διάστημα ο υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU). Την περασμένη εβδομάδα συγκρούστηκε με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για την δωρεάν διάθεση «γρήγορων» τεστ για κορωνοϊό που ο ίδιος είχε ανακοινώσει ότι θα ξεκινούσε από την 1η Μαρτίου. Η Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να «πάγωσε» το εγχείρημα, λόγω προβλημάτων που δεν είχαν διευθετηθεί.
 
Ο κ. Σπαν αντιμετωπίζει επιπλέον το τελευταίο διάστημα και πολλά ερωτηματικά σε σχέση με την ακίνητη περιουσία του, μία μονοκατοικία σε ακριβό προάστιο του δυτικού Βερολίνου και ένα διαμέρισμα σε κεντρική και δημοφιλή περιοχή της πρωτεύουσας. Ο 41χρονος υπουργός αρνήθηκε πρόσφατα να απαντήσει ερωτήσεις που αφορούν τα δάνεια που έχει λάβει από τράπεζα, στης οποίας το Διοικητικό Συμβούλιο υπήρξε μέλος.
 
Η αξία της μονοκατοικίας υπολογίζεται σε «μερικά εκατομμύρια» ευρώ, ενώ το διαμέρισμα κόστισε σχεδόν ένα εκατομμύριο και ανήκε στον επικεφαλής της εταιρίας, η οποία έχει τώρα αναλάβει το σχέδιο του ψηφιακού ιατρικού φακέλου, στο οποίο θα στηριχτεί και η δημιουργία του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Οι δικηγόροι του υπουργού Υγείας απορρίπτουν οποιαδήποτε εικασία παρατυπίας, ταυτόχρονα όμως έχουν με ασφαλιστικά μέτρα απαγορεύσει στον Τύπο να αναφέρεται στην τιμή αγοράς των ακινήτων.
 
Photo credit: Flickr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:09