search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:25
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-εμβόλιο: Παραδοχή Χαρδαλιά ότι το σύστημα δεν είναι αδιάβλητο

01.03.2021 15:58
Κορωνοϊός-εμβόλιο: Παραδοχή Χαρδαλιά ότι το σύστημα δεν είναι αδιάβλητο - Media

 

Το γεγονός ότι το σύστημα επιτήρησης των εμβολιασμών δεν είναι σε θέση να αποτρέψει τις επανειλημμένες περιπτώσεις προσώπων που εμβολιάζονται εκτός σειράς, όπως συνέβη με τα γαλάζια στελέχη της Θεσσαλονίκης, αναγνώρισε στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι για να αποτραπούν όλες οι εξαιρέσεις θα χρειαζόταν «ένας ελεγκτής πάνω από κάθε εμβολιαστή».

Καθημερινες είναι οι ειδήσεις για πρόσωπα τα οποία εμβολιάζονται εκτός σειράς. Τελευταίο παράδειγμα, στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονικη, τα οποία στη συνέχεια διεγράφησαν, καθώς πήραν τη σειρά εμβολιασμού από ηλικιωμενους και παιδιά ΑμΕΑ. 

«Δεν μπορεί να υπάρχει ένας ελεγκτής πάνω από κάθε εμβολιαστή ή γύρω από κάθε δομή από τις εκατοντάδες που υπάρχουν» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς στην Ολομέλεια της Βουλής παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι το ηλεκτρονικό σύστημα δεν είναι σε θέση να εντοπίσει τις παραβιάσεις. Ταυτόχρονα επιχείρησε να υποβαθμίσει το εύρος των παραβιάσεων από στελέχη της ΝΔ τονίζοντας ότι οι περιπτώσεις εμβολιασμών εκτός σειράς είναι «3, 4 ή 5» και αποτελούν «απόλυτη εξαίρεση».

Στον αντίποδα, όμως, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης υπενθύμισε ότι μόνο στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 24 περιπτώσεις εμβολιασμών εκτός σειράς και ζήτησε να διωχθούν δικαστικά οι υπεύθυνοι. Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι «αμείλικτη» στο θέμα και δεν θα κάνει «βήμα πίσω» αλλά δεν ανακοίνωσε εάν σχεδιάζει να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30