search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:59
MENU CLOSE

Στάθης Λιβαθινός: Παραιτείται από τη δραματική Σχολή του Εθνικού – «Δε θα μπω σε διάλογο μαζί τους»

02.03.2021 08:08
Στάθης Λιβαθινός: Παραιτείται από τη δραματική Σχολή του Εθνικού - «Δε θα μπω σε διάλογο μαζί τους» - Media

 

 

Tην παραίτησή του από τη δραματική σχολή του θεάτρου πρόκειται να ανακοινώσει άμεσα ο  Στάθης Λιβαθινός, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος.

Μιλώντας στην «Κ»,  ο σκηνοθέτης και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου επισημαίνει ότι θα χαιρετήσει τους μαθητές του αλλά δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία να δώσει εξηγήσεις αναφορικά με τους λόγους της αποχώρησής του. “Δε θα μπω σε διάλογο μαζί τους” λέει χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Εθνικό Θέατρο, η αιτία που οδήγησε τις δύο πλευρές σε ρήξη είναι καταγγελίες σπουδαστών της δραματικής σχολής για «αυταρχική συμπεριφορά, μειωτικά και ομοφοβικά σχόλια και διακρίσεις» από τον κ. Λιβαθινό, κάτι που ο ίδιος, ωστόσο, αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Τα παράπονα των σπουδαστών εκφράστηκαν στην ευρεία τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου, παρουσία του συνόλου των σπουδαστών και των διδασκόντων.

«Οι σπουδαστές αναφέρθηκαν σε μεμονωμένα περιστατικά που αφορούσαν πρακτικές διδασκαλίας, όπου παρατηρήθηκε αυταρχική συμπεριφορά και, κατά τα λεγόμενα των σπουδαστών, χρησιμοποιήθηκαν μειωτικά, απαξιωτικά και ομοφοβικά σχόλια τα οποία τραυμάτιζαν την αξιοπρέπειά τους και δημιουργούσαν ένα κλίμα διακρίσεων και φόβου.

Τα παράπονα αυτά εκφράστηκαν ανοιχτά, ενώπιον του συνόλου διδασκόντων και σπουδαστών. Η Σχολή έχει προχωρήσει ήδη στη διερεύνηση των περιστατικών που αναφέρθηκαν, ώστε να επιλυθούν τα ζητήματα» αναφερόταν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση ενώ γινόταν παράλληλα λόγος και για «αποκατάσταση του τραυματισμένου κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ διδασκόντων και διδασκομένων».

Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, η όποια αποκατάσταση δεν επετεύχθη και μερίδα σπουδαστών διεμήνυσε στη διοίκηση της σχολής ότι δεν επιθυμεί να συνεργαστεί μαζί με τον σκηνοθέτη. Μέχρι χθες μεσολάβησαν και άλλες διαδικτυακές συναντήσεις, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα καθώς «η διάσταση δεν μπορούσε να γεφυρωθεί», όπως σημείωσε η διευθύντρια της σχολής, Δηώ Καγγελάρη. 

Σήμερα αναμένεται επίσης και μία ανακοίνωση από το διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Θεάτρου και τη δραματική σχολή, που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιβεβαιώνει την απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών, ευχαριστώντας τον κ. Λιβαθινό για το έργο του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:59