search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:40
MENU CLOSE

Κούρτοβικ: Ένα βήμα πριν το κώμα ο Κουφοντίνας – Ψεύδεται η Νικολάου (Video)

02.03.2021 08:12
Απεργία πείνας Κουφοντίνα: Σε τεντωμένο σκοινί - Media

 

«Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι λίγο πριν το κώμα, βρίσκεται στα όρια ζωής και θανάτου», τόνισε το πρωί της Τρίτης η συνήγορός του, Ιωάννα Κούρτοβικ, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά την κρισιμότητα της κατάστασης.

Παράλληλα, επισήμανε πως δεν της έχουν κοινοποιηθεί αποφάσεις και χαρτιά ώστε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

«Είναι κρίμα να το πω, είναι ψέμα. Δεν μου έχουν κοινοποιηθεί αποφάσεις, μου έχουν κοινοποιηθεί χαρτιά που παραπέμπουν σε αποφάσεις. Ενα χαρτί με μία σφραγίδα. Πρόκειται για μία σφραγίδα. Δεν υπάρχει απόφαση, δεν υπάρχει αριθμός, δεν έχει υπογραφές, δεν έχει ονόματα. Δεν υπάρχει απόφαση για να προσβάλουμε. Είναι εμπαιγμός δικός μου, του κρατούμενου. Είναι ντροπή αυτά που λένε» τόνισε η  Ιωάννα Κούρτοβικ αναφερόμενη στα όσα διατείνεται η γ.γ. αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου

«Στις 28/12 κατατέθηκε αίτηση για μεταγωγή στον Κορυδαλλό, ο νόμος το προβλέπει, που λέει ότι πρέπει να μεταχθεί στις φυλακές που ήταν, δηλαδή στον Κορυδαλλό. Εχουμε απευθυνθεί όπου μπορούμε. Ο νόμος δεν μου δίνει το δικαίωμα να προσφύγω στο τοπικό αρμόδιο δικαστήριο εκτέλεσης ποινών αν δεν έχω δύο απορρίψεις. Η πρώτη μας αίτηση δεν απαντήθηκε καθόλου. Αγνοήθηκε. Αγνοείται και η δεύτερη που απέστειλα ζητώντας να επανυποβληθεί το αίτημα, για να έχω δύο απορρίψεις και να προσφύγω στο τοπικό αρμόδιο δικαστήριο», τόνισε η Ιωάννα Κούρτοβικ στο Open.

«Ποιος δικαστής θα τολμήσει να πάει ενάντια, όταν το λέει ο ίδιος ο πρωθυπουργός; Είναι πολιτική απόφαση και λύνεται με πολιτική απάντηση. Ο νόμος ήταν φωτογραφικός κι αντισυνταγματικός, τον έφτιαξαν ειδικά για τον Κουφοντίνα, το έλεγαν τότε και μέσα στη Βουλή ότι τον φτιάχνουν “για να φύγει επιτέλους από τις αγροτικές φυλακές ο Κουφοντίνας”. Παραβιάζουν ακόμα κι αυτόν τον νόμο τους, επί δύο μήνες δεν έχουν κοινοποιήσει τα έγγραφα», πρόσθεσε

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο νομικός Β. Χειρδάρης ξεκαθάρισε ότι «είναι νόμιμο το αίτημα του Κουφοντίνα. Επρεπε να επιστρέψει στον Κορυδαλλό. Το ότι δεν προχωρά η μεταγωγή, δεν το αιτιολογεί η κυβέρνηση, λέει ότι λόγω κοροναϊού δεν τον μεταγάγει, αλλά δεν λέει ότι το κάνει προσωρινά και τον μεταγάγει σε σωφρονιστικό κατάστημα εκτός νομικού πλαισίου. Υπάρχει αντινομία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:39