search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:52
MENU CLOSE

Στρατηγική της έντασης καταλογίζει στον Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν σηκώνει το γάντι

02.03.2021 08:41
Στρατηγική της έντασης καταλογίζει στον Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν σηκώνει το γάντι - Media

 

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση, με αφορμή τον Κουφοντίνα επενδύει στην στρατηγική της έντασης στην οποία επιχειρεί να συμπαρασύρει την αξιωματική αντιπολίτευση κάνουν στην Κουμουνδούρου και έχουν αποφασίσει να μην σηκώσουν το γάντι.

Βασικός λόγος ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να στρέψει την προσοχή μακριά από τα προβλήματα που της έφερε ο περασμένος μήνας και έπληξαν την εικόνα της σημαντικά και να πάρει ρελάνς «μπετονάροντας» το συντηρητικό ακροατήριο με κραυγές για ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία.

Χθες η κυβέρνηση επιχείρησε να προκαλέσει εκ νέου τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο το Μαξίμου απαντώντας μόνο στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος προχώρησε σε μια μετρημένη έκκληση να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα, όταν το ΚΙΝΑΛ δια του Παύλου Χρηστίδη πρόβαλε το ίδιο αίτημα, σε επιθετικότερους τόνους, δηλαδή χρεώνοντας το αδιέξοδο στους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Χτες η κυβέρνηση προκάλεσε εκ νέου τον ΣΥΡΙΖΑ όταν στο κυβερνητικό μπρίφινγκ η Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας σε σχετικό ερώτημα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση συντάσσεται με «τον εκβιασμό του πολυισοβίτη» και αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «αυτόκλητο συνήγορο» του Κουφοντίνα.

Πρόκληση Πελώνη

Λίγο μετά, η απάντηση ήρθε δια του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου ο οποίος ουσιαστικά υπογράμμισε πόσους προσπέρασε και αγνόησε η (νέα; )κυβερνητική εκπρόσωπος για να αναφερθεί μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάλεσε την Α. Πελώνη «να εξηγήσει στους πολίτες εάν θεωρεί ‘’αυτόκλητους συνηγόρους’’ του Κουφοντίνα, πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, και τους βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Κουμουτσάκο και Τζαβάρα, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ, το Μέρα 25, την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, την Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τον Συνήγορο του Πολίτη, τη Διεθνή Αμνηστία και τους εκατοντάδες νομικούς και ακαδημαϊκούς που ζητούν την τήρηση του νόμου».

Στην ίδια δήλωση ο Ν. Ηλιόπουλος κατέστησε σαφές ότι η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός έχει επιλέξει την στρατηγική της έντασης για λόγους πολιτικού αντιπερισπασμού. «Το μόνο που τον ενδιαφέρει» τόνισε, «είναι η τεχνητή όξυνση και η επαναφορά των γελοίων ισχυρισμών του για τον ΣΥΡΙΖΑ, μήπως και ξεχαστεί το μπάχαλο στην πανδημία, η κατάρρευση της οικονομίας και οι βαρύτατες πολιτικές ευθύνες του ίδιου για το σκάνδαλο Μενδώνη – Λιγνάδη». Και διαμήνυσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δε θα παίξει το παιχνίδι του Κ. Μητσοτάκη: «Δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο της όξυνσης και του διχασμού».

Συναγερμός για Αττική

Από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να επαναφέρει την ατζέντα στα θέματα της πανδημίας, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για την Αττική η οποία σύμφωνα με την πληροφόρηση που διαθέτει θα βρίσκεται «στο κόκκινο» τις επόμενες μέρες δεδομένης της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων και της οριακής διαθεσιμότητας κλινών ΜΕΘ. Η Κουμουνδούρου επιστράτευσε εκ νέου το αίτημα της επίταξης των ιδιωτικών κλινικών καθιστώντας «μοναδικό υπεύθυνο» αυτής της ραγδαίας επιδείνωσης τον Κ. Μητσοτάκη, υπό το σκεπτικό ότι η κατάσταση επείγει και δεν υπάρχει χρόνος η κυβέρνηση να κάνει όσα δεν έκανε εδώ και ένα χρόνο.

«Μετά από τέσσερις μήνες λοκντάουν τα κρούσματα αντί να μειώνονται έχουν πάλι δραματική αύξηση. Το ΕΣΥ και οι υγειονομικοί δεν έχουν άλλες αντοχές, την ώρα που η πληρότητα σε ΜΕΘ φθάνει πλέον το 95% στην Αττική και ακυρώνονται μαζικά χειρουργεία, με το ΕΣΥ να έχει μετατραπεί σε σύστημα μίας νόσου. Μέσα στην κατάσταση κατάρρευσης, η κυβέρνηση επιμένει να μην επιτάσσει ιδιωτικές κλινικές» σχολίασε το Γρ. Τύπου.

Παρουσίαση του προγράμματος για το ΕΣΥ – Κόντρα με ΕΡΤ

Το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προχωρά στην παρουσίαση του προγράμματός του για το Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε διαδικτυακή εκδήλωση που θα ανοίξει με παρέμβασή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Η παρουσίαση θα μεταδοθεί ζωντανά στις 17:00 από την επίσημη σελίδα του Αλ. Τσίπρα στο facebook το επίσημο κανάλι του Αλ. Τσίπρα στο YouTube, το avgi.gr, το stokkino.gr και το left.gr.

Στη συζήτηση αναμένεται να συμμετάσχουν η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο LSE, κ.ά.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με χθεσινοβραδινή καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα αρνήθηκε να καλύψει η ΕΡΤ με την Κουμουνδούρου να κάνει λόγο για «πρωτοφανή ενέργεια». «Την προηγούμενη φορά η ΝΔ έριξε «μαύρο» στην ΕΡΤ. Σήμερα επιχειρεί να ρίξει «μαύρο» στην προβολή των θέσεων της αντιπολίτευσης από την ΕΡΤ. Η αντίληψη της ΝΔ για τη δημόσια τηλεόραση έχει πλέον διαχρονικά χαρακτηριστικά» σχολίασε μεταξύ άλλων η Κουμουνδούρου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:51