search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:54
MENU CLOSE

Σύσκεψη στο Μαξίμου για κορωνοϊό – Τα «έξυπνα μέτρα» που παρουσιάστηκαν

02.03.2021 11:15
«Κλείδωσε» το lockdown για έναν μήνα - Επιβεβαίωση από Κικίλια - Προς ανοιχτά δημοτικά, κλειστά λύκεια, ερωτηματικό για τα γυμνάσια (Video) - Media

 

Σε συναγερμό βρίσκονται Μέγαρο Μαξίμου και ειδικοί, καθώς η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική επιδεινώνεται, με τον αριθμό των κρουσμάτων να παραμένει υψηλός, τις νοσηλείες να αυξάνονται και τα νοσοκομεία να δέχονται ασφυκτικές πιέσεις.

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα συζητήθηκε σε έκτακτη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Μερικά από τα έξυπνα μέτρα που προτείνονται είναι:

  • Η λειτουργία του 13032 για τα εμπορικά καταστήματα
  • «Σισμανόγλειο»  και το «Τζάνειο» θα γίνουν νοσοκομεία για Covid
  • Το νοσοκομείο Nίμιτς θα είναι για όλα τα υπόλοιπα περιστατικά. 

Παράλληλα ένα από τα σενάρια που ακούγεται είναι η απαγόρευση μετακινήσεων από δήμο σε δήμο στην Αττική

Στη διάρκεια της σύσκεψης επίσης παρουσιάστηκαν:

  • Παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού.
  • Εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση.
  • Συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Όπως αποφασίστηκε, αύριο Τετάρτη το πρωί συγκαλείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα.

Την Τετάρτη απόγευμα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας θα παρουσιάσει στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε υπομονή δύο εβδομάδες από τους πολίτες προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει η κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα ενώ μίλησε και για «έξυπνες λύσεις».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:45