search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:52
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – ΠΟΥ: Περίπου 237 εκατ. δόσεις εμβολίων σε 142 χώρες

02.03.2021 13:47
Κέρκυρα: Διερευνάται περιστατικό αδυναμίας κάτω άκρων γιατρού μετά από εμβολιασμό  - Media

 

Περίπου 237 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19 αναμένεται να παραδοθούν σε 142 χώρες έως τα τέλη Μαΐου μέσω του μηχανισμού COVAX, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ο γενικός γραμματέας του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι σήμερα είναι προγραμματισμένες διανομές εμβολίων για την Ανγκόλα, την Καμπότζη, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τη Νιγηρία.

Ο πρόεδρος της Γκάνα, ο Νάνα Ακούφο-Άντο, δήλωσε ότι η χώρα του, που ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού με δόσεις του COVAX, σκοπεύει να εμβολιάσει 20 εκατ. ανθρώπους έως τα τέλη του 2021.

Κομισιόν: Στηριζόμαστε στον EMA

«Για τα εμβόλιά μας στηριζόμαστε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) διότι θέλουμε να διασφαλίσουμε αποτελεσματικότητα και ασφάλεια. Ο,τι επιπλέον αυτού κάνουν οι χώρες μέλη είναι δική τους ευθύνη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Στέφαν ντε Κεερσμέκερ

«Το θέμα δεν είναι ότι η στρατηγική έχει καταρρεύσει», είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν προσθέτοντας ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν το δικαίωμα να έχουν τους δικούς τους προμηθευτές πέραν αυτών με τους οποίους συμφωνεί η Επιτροπή για λογαριασμό της Ενωσης. Απαντούσε σε ερώτηση σχετικά με τις μεμονωμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που προμηθεύονται εμβόλια από την Κίνα και την Ρωσία που δεν έχουν την έγκριση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε επίσης ότι η επείγουσα έγκριση εμβολίων από μεμονωμένα κράτη ενδεχομένως να είναι περισσότερο επικίνδυνη από την πλήρη διαδικασία που ακολουθεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:47