search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:46
MENU CLOSE

Τσίπρας: Θα καταστραφούμε αν φύγουμε από το ευρώ

15.10.2012 08:49
Τσίπρας: Θα καταστραφούμε αν φύγουμε από το ευρώ
  - Media

Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει μομφή προς το προεδρείο της Βουλής, εάν η πρότασή του για εξεταστική για το μνημόνιο δεν έρθει εγκαίρως στη Βουλή.

«Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ γιατί θα καταστραφούμε. Υφίσταται θέμα ευρώ αν θα διατηρηθεί ως νόμισμα, όχι αν η Ελλάδα θα είναι μέσα» τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το κοινό νόμισμα.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑNT1 ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι το μνημόνιο θα καταργηθεί αν πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση και επιτιθέμενος στα ΜΜΕ έκανε λόγο για διαπλοκή σημειώνοντας ότι «αν το 1821 είχαμε ΜΜΕ να εκβιάζουν για την επανάσταση, τότε οι οπλαρχηγοί θα μένανε χωρίς λαό».

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε επίσης ότι είναι έτοιμος να καθίσει να διαπραγματευτεί με την κ. Μέρκελ. «Είμαι έτοιμος να κάτσω στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ακόμη και με τον μεγαλύτερο εχθρό μου. Δεν θα κάνω όμως δηλώσεις μετάνοιας. Όταν κάτσω απέναντι στη Μέρκελ θα ξέρει ότι δεν ήμουν στις λίστες της Siemens ούτε στα μπλοκάκια του Χριστοφοράκου» αναφέρει συγκεκριμένα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

O πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε την πρόθεση του για εξεταστική για το μνημόνιο: «…τέλη Αυγούστου καταθέσαμε στη βουλή πρόταση για εξεταστική επιτροπή, με αυτούς τους συσχετισμούς που έβγαλαν οι εκλογές του Ιουνίου, για εξεταστική επιτροπή για το πως φτάσαμε ως εδώ. Έχει περάσει ενάμιση μήνας από τότε και η κυβέρνηση αυτή και το προεδρείο της βουλής κάπου την έχει βάλει την πρόταση στα συρτάρια. Εδώ προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μείζονες πολιτικοί στόχοι της κυβέρνησης δε λειτουργεί η κοινοβουλευτική δημοκρατία. Και είπα πριν από μία εβδομάδα στην ολομέλεια της βουλής παρόντος του κ. Μεϊμαράκη, αν η πρόταση για εξεταστική επιτροπή δεν έρθει εγκαίρως και το εγκαίρως έχει κάποια όρια, να συζητηθεί και να ψηφιστεί και να πάρουν θέση τα πολιτικά κόμματα, ώστε να ανοίξει η διαδικασία και να μάθει την αλήθεια ο ελληνικός λαός ή να προσπαθήσουμε με όσες δυνάμεις έχουμε να μάθει την αλήθεια, τότε θα σταθούμε με μομφή απέναντι στο προεδρείο της βουλής».

Τέλος εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα καταρρεύσει και ότι τότε θα πρέπει να διαχειριστούν το μέλλον του τόπου υγιείς δυνάμεις,  ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τη φορολόγηση των πλουσίων υπογράμμισε ότι «θα δημεύσουμε περιουσίες σε όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό παρανόμως και κερδοσκοπούν».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:43