search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:03
MENU CLOSE

Τραμπ: Στο «στόχαστρο» πέντε ανακριτών και εισαγγελέων

02.03.2021 14:45
Τραμπ: Στο «στόχαστρο» πέντε ανακριτών και εισαγγελέων - Media

 

Πέντε ανεξάρτητα εκλεγμένοι ανακριτές και εισαγγελείς έστρεψαν το «βλέμμα» τους στον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

 Το γεγονός αυτό δείχνει ότι θα αυξηθούν τα νομικά του προβλήματα με τα οποία θα έρθει αντιμέτωπος ο Τραμπ, καθώς δεν απολαμβάνει πλέον τις προστασίες που του έδινε το Οβάλ Γραφείο.

Ο Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπος με έρευνες που διεξάγονται από εκλεγμένους αξιωματούχους από τη Τζόρτζια έως τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον.

Οι περισσότεροι είναι Δημοκράτες, αλλά μια βασική έρευνα ξεκίνησε από έναν Ρεπουμπλικανό της Τζόρτζια που δέχτηκε έντονη κριτική από τον Τραμπ στις εκλογές.

Και οι ενέργειες του πρώην Προέδρου κατά την έξοδο από το αξίωμα, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών του να ανατρέψει τα εκλογικά αποτελέσματα του 2020 και να προκαλέσει τους υποστηρικτές του με αβάσιμους ισχυρισμούς απάτης έως ότου να εισβάλουν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, ενισχύουν τα νομικά του προβλήματα.

Οι ενδείξεις

«Δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία μας, αλλά κάθε ένας από αυτούς τους εισαγγελείς έχει περισσότερες από αρκετές ενδείξεις για διεξάγει έρευνα», δήλωσε ο Daniel R. Alonso, ο οποίος ήταν ανώτερος αναπληρωτής του εισαγγελέα του Μανχάταν από το 2010 έως το 2014.

Στη Νέα Υόρκη, οι ερευνητές πήραν πρόσφατα στα χέρια τους τις φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ και έχουν ενισχύσει την ομάδα τους με έναν εισαγγελέα που ειδικεύεται σε σύνθετες οικονομικές υποθέσεις.

Στη Τζόρτζια, ένας άλλος εισαγγελέας σχεδιάζει να αρχίσει να ζητά υπομνήματα από μια μεγάλη επιτροπή δικαστών ήδη από αυτήν την εβδομάδα.

«Ο κόσμος έχει αλλάξει για τον Ντόναλντ Τραμπ, νομικά, τώρα που δεν είναι πλέον πρόεδρος», δήλωσε η Έλι Χονγκ, πρώην ομοσπονδιακός και κρατικός εισαγγελέας και νομικός αναλυτής του CNN.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να καθυστερήσει αστικές αγωγές εναντίον του, προσπάθησε να καθυστερήσει τις μηνύσεις εναντίον του, ενώ ήταν πρόεδρος. Όλα αυτά έχουν φύγει τώρα, οπότε βλέπουμε πολλούς ανακριτές – ομοσπονδιακούς και κρατικούς – να ψάχνουν και να ρίχνουν μια σκληρή ματιά στον Ντόναλντ Τραμπ» πρόσθεσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15