search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:42
MENU CLOSE

Πυρηνικό καταφύγιο από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου – Πωλείται 500.000 ευρώ (Video)

02.03.2021 15:20
Πυρηνικό καταφύγιο από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου – Πωλείται 500.000 ευρώ (Video) - Media

 

Ο εφιάλτης του ψυχρού πολέμου, μοιάζει να έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Όμως πολλά «μνημεία» από εκείνη την περίοδο μας θυμίζουν πόσο κοντά έφτασε η ανθρωπότητα στο χείλος της ολοκληρωτικής καταστροφής. 

Όπως ένα πυρηνικό καταφύγιο στο Ντέβον της Βρετανίας, το οποίο σήμερα βγαίνει στο σφυρί για μισό εκατομμύριο ευρώ. Το καταφύγιο είναι από χοντρό σκυρόδεμα βρίσκεται κάτω από τη γη και μόνο μια μικρή επιφάνεια του και αυτή από τσιμέντο ξεχωρίζει.

Είναι πλήρως μονωμένο, έχει 56 δωμάτια, αποθήκες σύστημα εξαερισμού, υπόγειες δεξαμενές νερού και μπορεί να φιλοξενήσει 250 ανθρώπους για 36 ημέρες χωρίς να βγουν στην επιφάνεια. Διαθέτει μάλιστα και ραδιοφωνικό στούντιο το οποίο σε περίπτωση καταστροφής θα μπορεί να εκπέμπει για βοήθεια. 

Το καταφύγιο ονομάζεται «Χόουπ Κόβ» και χτίστηκε το 1941 ως βάση ραντάρ στην Αγγλία. Μετά το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου έγιναν οι απαραίτητες ανακατασκευές και μετατράπηκε σε ένα τέλειο πυρηνικό καταφύγιο. 
Η τιμή πώλησης του αγγίζει τα 500.000 ευρώ και ήδη έχουν βρεθεί οι πρώτοι αγοραστές που το διεκδικούν να το κάνουν δικό τους προκειμένου να το μετατρέψουν σε αποθήκη κρασιών ή τυριών. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:35