search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:14
MENU CLOSE

Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ συγκλόνισε την Κεντρική Ελλάδα, επίκεντρο στην Ελασσόνα (Video)

03.03.2021 10:26
Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ συγκλόνισε την Κεντρική Ελλάδα, επίκεντρο στην Ελασσόνα (Video) - Media

 

Πολύ ισχυρός σεισμός μεγέθος 6,0 Ρίχτερ συγκλόνισε την περιοχή της Θεσσαλίας και πιο συγκεκριμένα της Λάρισας στις 12.15 το μεσημέρι.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 7,8 χλμ σύμφωνα με την αναθεωρημένη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 16 χλμ νότια της Ελασσόνας.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές του νομού Λαρίσης και στην ίδια την πόλη της Λάρισας με κτήρια κυριολεκτικά να… κουνιούνται. Ακολούθησαν αισθητοί μετασεισμοί, τουλάχιστον δύο μέχρι αυτή την ώρα.

Πολλοί κάτοικοι των περιοχών αυτών είναι ήδη στους δρόμους θορυβημένοι από την πολύ μεγάλη δόνηση. 

Βίντεο από τον σεισμός σε Τρίκαλα και Λάρισα

Δήμαρχος Ελασσόνας: Δεν φαίνεται να υπάρχουν προβλήματα από τον σεισμό

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτας, δήλωσε στον ΣΚΑΙ 100.3 ότι έχει δώσει ήδη εντολή να ξεκινήσουν έρευνες για τυχόν ζημιές σε όλα τα δημόσια και δημοτικά κτίρια μετά τον σεισμό ων 6 ρίχτερ ο οποίος σημειώθηκε στις 12:16 το πρωί, στην Ελασσόνα. Όπως τόνισε, επικράτησε μεγάλη αναστάτωση ωστόσο η πρώτη εικόνα δείχνει ότι η περιοχή δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς τα περισσότερα κτίρια εκεί είναι καινούρια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:13