search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:23
MENU CLOSE

Σεισμολόγοι για 6 Ρίχτερ στη Λάρισα: Απαιτείται προσοχή, άγνωστο ακόμα αν ήταν ο κύριος σεισμός

03.03.2021 11:50
Σεισμολόγοι για 6 Ρίχτερ στη Λάρισα: Απαιτείται προσοχή, άγνωστο ακόμα αν ήταν ο κύριος σεισμός - Media

 

Ισχυρότατος σεισμός μεγέθος 6 Ρίχτερ συγκλόνισε τη Θεσσαλία αλλά και γύρω περιοχές προκαλώντας δικαιολογημένα ανησυχία και εικόνες συνωστισμού των κατοίκων στις πλατείες και τους μεγάλους δρόμους της Λάρισας και άλλων πόλεων. 

Δηλώσεις έκανε πριν από λίγο ο καθηγητής γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας σχετικά με τον μεγάλο σεισμό.

Όπως εξήγησε ο κ. Λέκκας «είναι μία πολύ ισχυρή δόνηση. Το θέμα είναι ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να ξέρουμε άποψη αν είναι ο κύριος σεισμός ή όχι. Έχουν καταγραφεί μερικοί μετασεισμοί αρκετά μεγάλου μεγέθους κι αυτό είναι προς τη θετική κατεύθυνση. Έχουμε ένα σεισμό της τάξης του 5,2 που μας δημιουργεί κάποια αισιοδοξία για την έκβαση της κατάστασης.

Σύμφωνα με το ιστορικό το οποίο έχουμε βλέπουμε ότι υπάρχουν μεγάλες δονήσεις το προηγούμενο διάστημα, τον περασμένο αιώνα. Θεωρώ ότι έχει αυξημένη σεισμικότητα η συγκεκριμένη περιοχή, αλλά δεν αποτελεί τεκμήριο για το πως θα συμπεριφερθεί στην παρούσα κατάσταση το σεισμικό ρήγμα.

Είναι πολύ νωρίς για να μπορέσουμε να πούμε για την εξέλιξη του φαινομένου.»

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Αναμένουμε ισχυρούς μετασεισμούς επειδή ήταν επιφανειακός

Χρειάζεται προσοχή από κατοίκους και αρχές τις επόμενες ημέρες. Όπου υπάρχουν σπίτια που έχουν προβλήματα από αυτό τον σεισμό να μείνουν μακριά σημείωσε ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο.

Αναμένουμε ισχυρούς μετασεισμούς γιατί ήταν ισχυρός και επιφανειακός ο σεισμός. Παρατηρήσαμε και προσεισμούς. Να είμαστε όλοι έτοιμοι πρόσθεσε.

«Είναι γνωστό ρήγμα αυτό, κατά πάσα πιθανότητα είναι αυτό. Για τον σεισμολόγο δεν είναι έκπληξη» τόνισε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:20