search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:39
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται ο εφιάλτης – Πληροφορίες για άνω των 2.500 κρουσμάτων την Τετάρτη

03.03.2021 14:16
Κορωνοϊός: Συνεχίζεται ο εφιάλτης - Πληροφορίες για άνω των 2.500 κρουσμάτων την Τετάρτη - Media

 

Σαν βγαλμένες από εφιάλτη μοιάζουν οι πληροφορίες σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέα σκληρά περιοριστικά μέτρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού σήμερα θα ξεπεράσει αρκετά τις 2.500, έναντι έναντι των 2.353 χθες που ήταν και αριθμός-ρεκόρ.

Ο αυξανόμενος αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δείχνει αφενός ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό και παράλληλα οδηγεί στην λήψη αυστηρότερων μέτρων, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν στις 6 το απόγευμα.

Σημειώνεται πάντως, ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown, λέγοντας ότι δεν μπορούν να ανασταλούν οι παραγωγικές δραστηριότητες της χώρας. Όπως η ίδια ανέφερε μια πρόταση που είναι στο τραπέζι είναι το 6 να γίνεται με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο γιατί γίνεται σε πολλές περιπτώσεις κατάχρηση.

Η κ. Πελώνη τόνισε πως το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό οπότε το lockdown πάει προς τα μέσα Μαρτίου και δήλωσε πως αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών που συνεδριάζουν σήμερα για τις αλλαγές στα ωράρια και τις απαγορεύσεις των μετακινήσεων.

Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Ναι σε αυστηρά μέτρα, όχι σε lockdown

Την ίδια στιγμή, την αυστηροποίηση των μέτρων στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και όπου αλλού υπάρχει επιδημιολογικό πρόβλημα φέρεται να εισηγείται η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, που συνεδριάζει εκτάκτως από το πρωί, λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας σε όλη τη χώρα.

Κατά πληροφορίες, τέθηκε η πρόταση για γενικό lockdown σε όλη τη χώρα, αλλά δεν έγινε δεκτή. Στο επίκεντρο των ειδικών βρίσκονται οι επιβαρυμένες περιοχές και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε αυτές για την αναχαίτιση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την εισήγηση των ειδικών, στο «κόκκινο» μπαίνουν Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο, Λευκάδα, Αρκαδία, Φθιώτιδα, Κορινθία, Αργολίδα, Χίος, Σάμος, Θεσπρωτία, Βοιωτία, Αιτωλοακαρνανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, κλείνει το λιανέμποριο και η εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες σε αυτές τις περιοχές, εφαρμόζεται τηλεργασία και μετακίνηση με τους κωδικούς για συγκεκριμένους λόγους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:39