search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:36
MENU CLOSE

Έρευνα: Σκυλιά ρομπότ, θεραπείες γέλιου και Τάι Τσι βοηθούν στη μοναξιά της καραντίνας

03.03.2021 15:36
Στρες στην καραντίνα: Πώς να το αντιμετωπίσετε - Οι συμβουλές των ειδικών - Media

 

Σκυλιά ρομπότ, θεραπείες γέλιου και δραστηριότητες όπως το τάι τσι μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τη μοναξιά και την κοινωνική απομόνωση στην εποχή της πανδημίας, όπως αναφέρουν ερευνητές του πανεπιστημίου του Cambridge.

Οι έρευνες έδειξαν ότι ακόμα και οι εβδομαδιαίες επισκέψεις σε μοναχικούς ανθρώπους ενός σκυλιού ρομπότ είναι σχεδόν το ίδιο αποδοτικές όσο και ενός αληθινού σκύλου.

Επίσης θεραπείες και δραστηριότητες που βοηθούν στην βελτίωση της συνειδητότητας όπως Τάι Τσι, γέλιο, κλπ οδήγησαν σε σημαντική βελτίωση στα αισθήματα απομόνωσης των ανθρώπων και στην κοινωνική τους συμπεριφορά.

Αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα, ειδικά αυτά που εξειδικεύονται στην ευζωία, τη φιλία, και στην κατανόηση της μοναξιάς έδειξαν ότι έχουν θετικά αποτελέσματα.

Ένας συνδυασμός εκπαιδευτικών και ψυχολογικών συνεδριών, σε ότι αφορά την κατανόηση και την πηγή του προβλήματος της μοναξιάς και του τι μπορείς να κάνει κάποιος γι’ αυτό αποδείχτηκαν πολύ αποτελεσματικά, είπαν οι ερευνητές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:34