search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:45
MENU CLOSE

Τρομάζει τους ειδικούς το «βαθύ κόκκινο» στο ΕΣΥ

04.03.2021 04:00
Τρομάζει τους ειδικούς το «βαθύ κόκκινο» στο ΕΣΥ - Media

 

Σαν τον λύκο με τα πρόβατα κινδυνεύει να την πατήσει η κυβέρνηση αφού την μια μέρα διαρρέει ότι η χώρα θα μπει σε σκληρό καθολικό lockdown και την άλλη ανακοινώνει μέτρα ασπιρίνες προκειμένου οι πολίτες να αισθανθούν ανακουφισμένοι. Στο τέλος θα εκλιπαρεί τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και αυτοί δεν θα την πιστεύουν.

Αν δεν τα έχουν παντελώς χαμένα στο Μέγαρο Μαξίμου τα όσα κάνουν με την διαχείριση του τρίτου κύματος της πανδημίας δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει πρόγραμμα και στόχο με αποτέλεσμα να επικρατεί το απόλυτο μπάχαλο καθώς μετά από τέσσερεις μήνες καραντίνας και τρία lockdown τα κρούσματα βρίσκονται στα ύψη και το ΕΣΥ ένα βήμα πριν την οριστική κατάρρευση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χθεσινή σύσκεψη της αρμόδιας επιτροπής ο Σωτήρης Τσιόδρας και μια ομάδας λοιμωξιολόγων επέμειναν ότι θα πρέπει να γίνει σκληρό lockdown τριών εβδομάδων καθώς τα προβλήματα στα νοσοκομεία είναι πλέον δυσεπίλυτα.  Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι ο γνωστός λοιμωξιολόγος έχοντας υπό μάλης την επιδημιολογία λυμάτων και τα στοιχεία που έχει στην διάθεση του ο καθηγητής κ. Σαρηγιάννης πήγε στον πρωθυπουργό προκειμένου να του επιστήσει την προσοχή ότι η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει με απρόβλεπτες συνέπειες

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές τα λύματα έδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού και ιδιαίτερα της βρετανικής μετάλλαξης .

Μόλις χθες άλλωστε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην συνέντευξη που έδωσε τόνισε σε ιδιαίτερα δραματικούς τόνους, ότι η Αττική, δέχεται μεγάλη πίεση, η οποία την τοποθετεί στο «βαθύ κόκκινο», από άποψη κινδύνου.

«Ως εκ τούτου περνάμε από το επίπεδο αυξημένης ετοιμότητας στη διαχείριση της κρίσης, στο επίπεδο εφαρμογής σχεδίου έκτακτης ανάγκης», είπε ο ίδιος και τόνισε το σχέδιο αυτό είχε εκπονήσει το Υπουργείο Υγείας «ως ακραίο σενάριο, πέρσι τέτοια εποχή. Ενός σχεδίου που εφαρμόσαμε εν μέρει στη μεγάλη πίεση του Συστήματος στη Βόρεια Ελλάδα το Νοέμβριο. Και δυστυχώς θα εφαρμόσουμε σε πλήρη ανάπτυξη, στην Αττική τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να θυμίσουμε ότι η Θεσσαλονίκη θρήνησε πολλά θύματα εξ αιτίας του κορωνοιού καθώς αρκετοί πολίτες αναγκάστηκαν να νοσηλευτούν μόνο με αναπνευστήρες σε απλά δωμάτια των νοσοκομείων καθώς δεν υπήρχαν κρεβάτια στις ΜΕΘ.

Πολλοί πάντως πιστεύουν ότι το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει και άλλα μέτρα όπως έχει κάνει στο πρόσφατο παρελθόν καθώς είναι σίγουρο ότι τα όσα εξαγγέλθηκαν χθες δεν θα μπορέσουν να συγκρατήσουν το τρίτο κύμα της πανδημίας και τις μεταλλάξεις.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ερμήνευαν πάντως χθες την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης τα τελευταία εικοσιτετράωρα λέγοντας ότι το πρόβλημα στην οικονομία είναι παρά πολύ μεγάλο και γι αυτό τον λόγο «δεν υπάρχει δυνατότητα να χαθεί ούτε ένα ευρώ.»

Φυσικά το ερώτημα που προκύπτει είναι αν τα οικονομικά προβλήματα τα κατάλαβαν μόλις χθες στο Μέγαρο Μαξίμου αφού μόλις την προηγούμενη μέρα είχαν δώσει διαφορετική εικόνα για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα εξαιτίας του κορωνοϊού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:44