search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 23:56
MENU CLOSE

Υπόθεση Λιγνάδη: Πληροφορίες για νέες καταγγελίες από 17χρονους για σεξουαλική κακοποίηση

03.03.2021 21:46
Υπόθεση Λιγνάδη: Πληροφορίες για νέες καταγγελίες από 17χρονους για σεξουαλική κακοποίηση - Media

 

Έρχονται νέες καταγγελίες και μαρτυρίες θυμάτων για τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή. Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κρατείται στη φυλακή της Τρίπολης για καταδικασμένους για σεξουαλικά εγκλήματα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star, τις επόμενες ημέρες ακόμα δύο πρόσωπα, που ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον σκηνοθέτη, αναμένεται να καταθέσουν στην ανακρίτρια.

Τα αδικήματα φέρεται να τελέστηκαν το 2015 σε βάρος δύο 17χρονων.

Οι δύο νέοι μάρτυρες προτίθενται να καταθέσουν στην 19η τακτική ανακρίτρια προκείμενου να πουν όσα βίωσαν.

Έρευνα στο σπίτι του σκηνοθέτη διέταξε η ανακρίτρια

Σημειώνεται πως η 19η ανακρίτρια προχώρησε σε κατ’ οίκον έρευνα, έρευνα της μοτοσικλέτας του και έρευνα του αυτοκινήτου του Δημήτρη Λιγνάδη. Η έρευνα ωστόσο διετάχθη μετά από καθυστέρηση εβδομάδων.

Ωστόσο ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημ. Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, εφερε αντίρρηση υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται εκτός Αθηνών και συγκεκριμένα στις φυλακές Τρίπολης οπού κρατείται ο σκηνοθέτης.

Σε αίτημα – διαμαρτυρία του ο Αλ. Κούγιας αναφέρει: «Σήμερα, και ενώ γνωρίζετε ότι ο εντολέας μου με το δικό Σας ένταλμα βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις Δικαστικές Φυλακές Τριπόλεως, δώσατε παραγγελία στο Τμήμα Διώξεως Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων, να διενεργήσει τέσσερις ανακριτικές πράξεις ερεύνης για την ανεύρεση στοιχείων, τα οποία θέλετε να χρησιμοποιήσετε κατά την κρίση μου, προκατειλημμένη ούσα, για να στηρίξετε τόσο την κατασκευασμένη κατηγορία εις βάρος του Δημητρίου Λιγνάδη όσο και για να καλύψετε τις προανακριτικές και ανακριτικές παραλείψεις, που έχουν γίνει μέχρι τώρα, και τις οποίες σήμερα κατέθεσα ενώπιον του Αρείου Πάγου υπό τη μορφή αναφοράς εις βάρος σας, ώστε να ελεγχθείτε πειθαρχικά».

Καταλήγει δε: «Αιτούμαι όπως άμεσα ικανοποιήσετε και τα δύο αιτήματα του εντολέως μου για διενέργεια αυτοψίας και κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης στο χώρο των φερόμενων αδικημάτων, τον οποίο Υμείς θα ορίσετε με τον δήθεν βιασθέντα, αφού ο εντολέας μου αρνείται κατηγορηματικά και τις δύο πράξεις για τις οποίες κατηγορείται».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03