search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:07
MENU CLOSE

Κουφοντίνας: Το μεσημέρι εξετάζεται το αίτημα διακοπής της ποινής του

04.03.2021 07:59
Κουφοντίνας: Το μεσημέρι εξετάζεται το αίτημα διακοπής της ποινής του - Media

 

Σήμερα, Πέμπτη, μετά το μεσημέρι, θα εξεταστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας το αίτημα που υπέβαλε χθες, διά των συνηγόρων του, ο πολυισοβίτης της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας, για αναβολή ή διακοπή της ποινής του μέχρι την αποκατάσταση της υγείας του.

Το αίτημα του καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη που υπογράφεται από τους συνηγόρους του, Ιωάννα Κούρτοβικ και τον Θέμη Σοφό, οι οποίοι αναμένεται να παραστούν αμφότεροι στη σημερινή διαδικασία, υποβλήθηκε την Τετάρτη.

Με αυτό επιδιώκεται η αναβολή της έκτισης ποινής ώστε ο κρατούμενος απεργός πείνας να μην υποστεί ανήκεστο βλάβη. Η αναβολή ζητείται μέχρι την αποκατάσταση της υγείας του, μετά από 56 ημέρες απεργίας πείνας και 10 ημέρες δίψας.

Εάν το δικαστήριο δεχθεί το αίτημα Δημήτρη Κουφοντίνα, έχει τη δυνατότητα να διατάξει τη διακοπή της έκτισης μέχρι πέντε μήνες.

Οι δύο δικηγόροι έχουν ζητήσει, επίσης, με δεύτερο αίτημα που δεν εξετάζεται σήμερα, την επαναμεταγωγή του κρατούμενου στις Φυλακές Κορυδαλλού με σκεπτικό ότι δεν είναι σύννομη η απόφαση για την κράτησή του στις Φυλακές Δομοκού.

Όλα σε τεντωμένο σκοινί εν μέσω πολιτικής αντιπαράθεσης

Στο πολιτικό μέτωπο κι ενώ φουντώνει ένα κύμα διαμαρτυρίας και συμπαράστασης που καλεί σε ικανοποίηση του αιτήματος Κουφοντίνα στη βάση των αρχών του κράτους δικαίου, η κυβέρνηση επιχειρεί να καταστήσει το θέμα, ζήτημα πολιτικής και κομματικής αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Περαιτέρω, επιχειρεί να ταυτίσει κάθε φωνή διαμαρτυρίας και κριτικής στους χειρισμούς της με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Κουφοντίνα και την τρομοκρατία, τακτική που ερμηνεύεται ως προσπάθεια, όχι μόνο να διεγείρει τα συντηρητικά αντανακλαστικά του ακροατηρίου της αλλά και να κάμψει αντιδράσεις και στον φιλελεύθερο και κεντροδεξιό χώρο.

Στο μεταξύ, την ώρα που νομικοί καλούν την κυβέρνηση να κάνει πίσω για να σωθεί η ζωή του απεργού πείνας και στη συνέχεια να συνεχιστεί η συζήτηση για τα νομικά και διοικητικά ζητήματα, αναταραχή έχει προκληθεί και στους δικαστικούς κύκλους και ιδιαίτερα στο εσωτερικό της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:07