search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:25
MENU CLOSE

Γώγος: Δύσκολο να έχει λήξει το πρόβλημα μέχρι την Καθαρά Δευτέρα

04.03.2021 08:54
Γώγος: Δύσκολο να έχει λήξει το πρόβλημα μέχρι την Καθαρά Δευτέρα - Media

 

Για την πορεία της πανδημίας και την αντιμετώπισή της με τα νέα μέτρα μίλησε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο που μίλησε στο Mega, τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από την κυβέρνηση ως ύστατη προσπάθεια καταπολέμησης των άσκοπων μετακινήσεων των πολιτών έχουν στόχο το να ξεπεραστεί το πρόβλημα της κινητικότητας και να ελαττωθεί η μεταφορά του πληθυσμού από την μία περιοχή στην άλλη και τη συνάθροισή του όπου υπάρχει κίνδυνος διασποράς.

Έκανε λόγο για τεραστία πίεση στο ΕΣΥ και σημείωσε ότι επείγει να μειωθεί η διασπορά του ιού.

Για το εμβόλιο της AstraZeneca είπε πως καθώς υπάρχει ανάγκη εκτεταμένου εμβολιασμού του πληθυσμού, θα χορηγηθεί σε περισσότερα άτομα και περισσότερες ηλικιακές ομάδες.

Όσον αφορά στα μέτρα, εκτίμησε πως θα διαρκέσουν περισσότερο από τη χρονική διάρκεια που έχει οριστεί, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, «είναι δύσκολο να έχει λήξει το πρόβλημα μέχρι την Καθαρά Δευτέρα».

Μίλησε για την κατάσταση στα νοσοκομεία και υποστήριξε πως γίνεται τεράστια προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο και πως η αλληλεγγύη είναι αναγκαία αυτή την εποχή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:25