search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:22
MENU CLOSE

Νέες καταγγελίες στο θέατρο – «Πάνω από δέκα ηθοποιοί καταγγέλλουν συνάδελφό τους» (Video)

04.03.2021 09:35
Στο πλευρό των θυμάτων κακοποίησης οι ιδιωτικές δραματικές σχολές - Media

 

Με αμείωτο ρυθμό κατατίθενται οι καταγγελίες στο ΣΕΗ για σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο του θεάτρου. Στο επίκεντρο για ακόμη μια φορά θα βρεθούν γνωστοί και καταξιωμένοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Ευτυχείτε, οι νέες καταγγελίες φτάνουν σήμερα, Πέμπτη στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Μια εξ αυτών, έχει να κάνει με έναν σκηνοθέτη και δάσκαλο της υποκριτικής και δύο ακόμη,  με σκηνοθέτες του ποιοτικού θεάτρου.

«Την ερχόμενη Δευτέρα σκάει ομαδική καταγγελία γνωστών ηθοποιών, ετοιμάζουν μια… έκπληξη. Το πιο σημαντικό είναι ότι σήμερα το ΣΕΗ έχει Πανκαλλιτεχνική συγκέντρωση στις 12 στο Υπουργείο Πολιτισμού. Είναι πάνω από δέκα ηθοποιοί που μαζεύτηκαν και θα καταγγείλουν έναν συγκεκριμένο συνάδελφό τους» αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στην εκπομπή. 

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν, στα χέρια του εισαγγελέα παραδόθηκαν από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ηθοποιών, κ. Τσαρούχα δεκαοκτώ νέοι φάκελοι καταγγελιών, εκ των οποίων κάποιες φαίνεται να αφορούν σοβαρά, μη παραγεγραμμένα αδικήματα.

Μάλιστα, πρόθεση των εισαγγελικών λειτουργών είναι να καλέσουν άμεσα σε κατάθεση όλα τα πρόσωπα που κατέφυγαν στοπειθαρχικό όργανο του ΣΕΗ  για να καταγγείλουν σοβαρά περιστατικά που παρουσιάζουν ποινικό ενδιαφέρον, με την Εισαγγελία να κινείται τάχιστα, καθώς ο χρόνος παραγραφής μιας εκ των υποθέσεων λήγει τον ερχόμενο Μάιο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30