search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:40
MENU CLOSE

Κεραία: Νέα δημοσιογραφική εκπομπή έρχεται στην ΕΡΤ

04.03.2021 12:27
Κεραία: Νέα δημοσιογραφική εκπομπή έρχεται στην ΕΡΤ - Media

 

Η οποία φιλοδοξεί να σκάψει κάτω από την επιφάνεια της επικαιρότητας και να αναδείξει με διαφορετικό τρόπο, στις τηλεοράσεις μας, απλά καθημερινά θέματα που μας απασχολούν όλους.

Η νέα δημοσιογραφική εκπομπή, 12 επεισοδίων, με τον τίτλο «Κεραία» και με παρουσιάστρια τη δημοσιογράφο Ρέα Βιτάλη.

Θα έχει στραμμένη την «Κεραία» στην ανθρώπινη ψυχή, εξ ου και ο τίτλος, θα εστιάζει όχι μόνον σε ό,τι βλέπουμε, αλλά κυρίως σε αυτά που νιώθουμε.

Παραμένουν, άλλωστε, ίδια τα ζητήματα που ταλανίζουν τους ανθρώπους, η ρευστότητα της ίδιας της ζωής, οι προκλήσεις προσαρμογής στο σε καθετί καινούργιο και η πάλη με το παλιό (από τις σχέσεις των ανθρώπων και τους υπαρξιακούς τους φόβους μέχρι τη συμβίωσή μας με τις νέες τεχνολογίες). Αυτά θα είναι η πρώτη «ύλη» της εκπομπής, που θα έχει μορφή υβριδική.

Η δημοσιογράφος θα υποδέχεται -σε έναν ζεστό και οικείο χώρο που μοιάζει με σπίτι – έναν προσκεκλημένο σε κάθε επεισόδιο. Μαζί θα «παρακολουθούν», μέσω μιας οθόνης υπολογιστή, μια σειρά από βίντεο.

Έτσι, η δράση θα μεταφέρεται εκτός με συνεντεύξεις από ανθρώπους που έχουν βιωματική εμπειρία σε τοποθεσίες που σχετίζονται με το θέμα.

Στόχος είναι ένα ολοκληρωμένο οπτικό αφήγημα αλλά και ένας «καμβάς» από ερωτήματα, σχόλια και συμπεράσματα, που θα προκύπτει από τον διάλογο της παρουσιάστριας και του προσκεκλημένου της.

Με αναγνωρισμένη πένα από το 1995, η διακεκριμένη χρονογράφος και συγγραφέας Ρέα Βιτάλη θα επιχειρήσει να οπτικοποιήσει για πρώτη φορά τη διεισδυτικότητα που έχει η γραφή της στον τρόπο που προσεγγίζει τους ήρωες της.

Άλλοτε απλούς καθημερινούς ανθρώπους κι άλλοτε προσωπικότητες που έχουν ξεχωρίσει στον χώρο τους. Σημασία, όμως, θα έχει πάντα το βλέμμα τους, η δύναμη της αφήγησής τους, τα ίδια τα συναισθήματά τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:39