search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:17
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται το δράμα – Εκτιμήσεις για πάνω από 2.200 κρούσματα την Πέμπτη

04.03.2021 13:40
Κορωνοϊός: Συνεχίζεται το δράμα - Εκτιμήσεις για πάνω από 2.200 κρούσματα την Πέμπτη - Media

 

Στο «κόκκινο» παραμένει ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας καθώς η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να «καλπάζει» και υποχρέωσε την κυβέρνηση να αυστηροποιήσει τα μέτρα του lockdown από το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα COVID-19 κατά το τελευταίο 24ωρο θα ξεπεράσουν τις 2.200, μειωμένα από τα 2.702 κρούσματα της Τετάρτης.

Ωστόσο, ακόμα και με τη μείωση, ο αριθμός παραμένει εξαιρετικά υψηλός και αυξάνει την πίεση στο ΕΣΥ το οποίο ήδη βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση, λόγω της αύξησης των εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης έκανε λόγο για έκρηξη στο ιικό φορτίο. «Ειδικά στη Θεσσαλία και στην Κρήτη φαίνεται να έχουμε μια έκρηξη στο ιικό φορτίο. Την άλλη εβδομάδα θα γνωρίζουμε εάν η εφαρμογή περιοριστικών μέτρων θα έχει σύντομα αποτέλεσμα. Η εκτίμηση είναι ότι μπορούν να αυξηθούν πάνω από τα 2.702 τα κρούσματα γιατί θα αυξηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων και στην περιφέρεια» είπε ο Ν. Θωμαΐδης.

«Την επόμενη Τρίτη θα έχουμε νέα στοιχεία. Αυτή η εικόνα θα αποτυπωθεί στην αύξηση των κρουσμάτων σε συνάρτηση πάντα με τα τεστ», κατέληξε. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:16