search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:53
MENU CLOSE

Ο Δήμαρχος της Ρώμης υπαναχωρεί στην υπόθεση «σάντουιτς»

15.10.2012 13:11
Ο Δήμαρχος της Ρώμης υπαναχωρεί στην υπόθεση «σάντουιτς» - Media

Ο Δήμαρχος της Αιώνιας Πόλης, Τζάνι Αλεμάνο, ο οποίος αρχικά είχε απαγορεύσει την κατανάλωση πίτσας και σάντουιτς στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, λογω σεβασμού προς τα μνημεία, υποχρεώθηκε σε μερική υποχώρηση.

Μετά την απαγόρευσης της δημόσιας λεκτικής «απρέπειας» στο Βέλγιο, όπου το πρόστιμο φτάνει και τα 250 ευρώ, έρχεται η απαγόρευση κατανάλωσης σάντουιτς στη Ρώμη!

Ο Δήμαρχος της Αιώνιας Πόλης, Τζάνι Αλεμάνο, ο οποίος αρχικά είχε απαγορεύσει την κατανάλωση πίτσας και σάντουιτς στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, λογω σεβασμού προς τα μνημεία, υποχρεώθηκε σε μερική υποχώρηση.

Μετά τα πρώτα πρόστιμα που έφταναν και τα 500 ευρώ, αλλά και τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας μέσω Διαδικτύου, ο δήμαρχος της ιταλικής πρωτεύουσας παρενέβη από το προσωπικό του μπλογκ αλλάζοντας την λογική του όλου μέτρου. «Οι αστυφύλακές μας δεν θα ενοχλήσουν όσους κρατούν σάντουιτς στο χέρι, διότι κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα. Η απόφασή μας θέλει να πλήξει μόνον την έλλειψη κοινωνικού σεβασμού», εξήγησε ο κεντροδεξιός επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης της Ρώμης. Σύμφωνα με τον Αλεμάνο «οι αστυφύλακες δεν πρέπει να μπουν σε καμία απολύτως λογική καταστολής, αλλά να καταφέρουν να υπερασπισθούν τα μνημεία της ιταλικής πρωτεύουσας, όπως συμβαίνει στο Τόκιο, στο Παρίσι ή την Βιέννη».

Παράλληλα, ο δήμαρχος, αποφάσισε να αναρτήσει στο ιστολόγιό του κι ένα βίντεο στο οποίο εικονίζεται να μαζεύει σκουπίδια, μπουκάλια και εγκαταλειμμένα χαρτιά από την Πιάτσα Ντι Σπάνια και τις σκάλες που οδηγούν στην ιστορική εκκλησία Τρινιτά Ντέι Μόντι. Ικανοποίηση εξέφρασαν για την υπαναχώρηση του Αλεμάνο από χρήστες του Διαδικτύου καθώς και εμπόρους, οι οποίοι τις περασμένες ημέρες είχαν οργανώσει διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες με. . . τεράστια σάντουιτς στο χέρι στην πλατεία του Καπιτωλίου, σε μικρή απόσταση από το δημαρχείο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:53