search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:03
MENU CLOSE

Μαλλιά-κουβάρια οι πολίτες με τα «έξυπνα μέτρα»

05.03.2021 05:00
Μαλλιά-κουβάρια οι πολίτες με τα «έξυπνα μέτρα» - Media

 

Μέχρι οι πολίτες να καταλάβουν τι ακριβώς ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση για τα «έξυπνα μέτρα» θα έχουν έρθει καινούργια. Αυτό ήταν το σχόλιο μέλους της αρμόδια επιτροπής των ειδικών που συνεδρίασε προχθές για να αποφασίσει ότι δεν πρέπει οι πολίτες να πηγαίνουν με το αυτοκίνητο τους για να γυμναστούν αλλά με ποδήλατο.! Ένα σχόλιο το οποίο στην πραγματικότητα δείχνει ότι και νέα μέτρα θα έχουμε το επόμενο διάστημα και το νέο lockdown δεν θα κρατήσει μόνο μέχρι τις 16 Μαρτίου.

Αρκετοί πολίτες χθες έμοιαζαν μπερδεμένοι για το τι ακριβώς ισχύει ενώ αρκετοί επιστήμονες εμφανίζονται να αμφισβητούν τα μέτρα.

Στην Αττική – που θεωρητικά βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο η κατάσταση δεν άλλαξε και πολύ καθώς χθες το πρωί η κυκλοφορία είχε μειωθεί μόνο κατά 3%.

Την ίδια ώρα το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται αντιμέτωπο με την σκληρή κριτική που τις κάνουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης αφού έχει περάσει ένα μεγάλο διάστημα με εστίαση, λιανεμπόριο και σχολεία κλειστά, και η πανδημία εξακολουθεί να καλπάζει και να δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας και της οικονομίας.

Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η φράση που είπε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. «Ποια έξυπνα μέτρα; Μου θυμίζουν την παροιμία “κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε ποντίκι”» .

Στην κυβέρνηση γνωρίζοντας ότι οι πολίτες είναι κουρασμένοι και σε ένα μεγάλο βαθμό οργισμένοι προσπαθούν να στείλουν μήνυμα ελπίδας, λέγοντας ότι βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους, λόγω των εμβολιασμών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Πατώντας μάλιστα στο θέμα των εμβολίων λένε ότι σύντομα θα έχει εμβολιαστεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού γεγονός του σημαίνει ότι αρχές καλοκαιριού θα υπάρχει ένα αίσθημα ελευθερίας στην κοινωνία.

Τα στοιχεία που δίνουν πάντως ότι έχει εμβολιαστεί σχεδόν ένα εκατομμύριο πολίτες δεν είναι απολύτως ακριβή αφού συμπεριλαμβάνουν και αυτούς που έχουν κάνει και την δεύτερη δόση. Οι εμβολιασμένοι πολίτες μέχρι αυτή την στιγμή είναι περίπου 600.000 .

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:02