search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:11
MENU CLOSE

Σε κινητοποιήσεις οι επιστημονικοί φορείς

15.10.2012 13:10

Αντίθετοι στην ένταξη του ταμείου τους στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και στα σχεδιαζόμενα από την κυβέρνηση μέτρα εμφανίστηκαν σε κοινή συνέντευξη Τύπο εκπρόσωποι των γιατρών, των δικηγόρων, των μηχανικών, των οδοντιάτρων, των φαρμακοποιών, των συμβολαιογράφων και των δικαστικών επιμελητών.

Αντίθετοι στην ένταξη του ταμείου τους στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και στα σχεδιαζόμενα από την κυβέρνηση μέτρα εμφανίστηκαν σε κοινή συνέντευξη Τύπο εκπρόσωποι των γιατρών, των δικηγόρων, των μηχανικών, των οδοντιάτρων, των φαρμακοποιών, των συμβολαιογράφων και των δικαστικών επιμελητών.
 
Οι παραπάνω επιστημονικοί κλάδοι αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, οπότε και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών. Αποφάσισαν ακόμη τη συμμετοχή τους στην 24ωρη γενική απεργία που έχουν κηρύξει για τις 18 Οκτωβρίου η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ Υπενθυμίζεται ότι οι μηχανικοί της χώρας απέχουν από τα καθήκοντά τους από τις 8 έως τις 18 Οκτωβρίου, οπότε και θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.
 
Σε παρέμβασή του, ο πρόεδρος του ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος, έκανε λόγο για βίαιη ένταξη των ταμείων στον ΕΟΠΥΥ, έναν αποτυχημένο, όπως είπε, ασφαλιστικό φορέα, με στόχο να υφαρπάξουν τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων και να κλείσουν πρόσκαιρα τις τρύπες του ΕΟΠΥΥ. Αναφερόμενος στα σχεδιαζόμενα φορολογικά μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες είπε ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για κλείσιμο των επαγγελμάτων τους. Ειδικότερα, για τους 22.000 δικηγόρους της Αθήνας είπε ότι οι 7.500 δεν έχουν καμία παράσταση στο δικαστήριο, δηλαδή δεν έχουν κανένα εισόδημα και πάνω από τους μισούς δεν έχουν κάνει ούτε ένα συμβόλαιο.
 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος, είπε ότι η νοσοκομειακή περίθαλψη έχει φτάσει στα όριά της, επισημαίνοντας ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να τη στηρίξει. «Τα νοσοκομεία δεν έχουν αναλώσιμα, ενώ όλο και περισσότεροι πολίτες προσέρχονται στη δημόσια υγεία», τόνισε και επισήμανε ότι «υπάρχουν πολλά ιδιωτικά ιατρεία που έκλεισαν». Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι με τα φορολογικά μέτρα που αναμένονται «το φαινόμενο θα επιδεινωθεί, προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων υγείας».
 
«Η ένταξη στον ΕΟΠΥΥ θα γίνει με νομοθετικό πραξικόπημα» παρατήρησε ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων Κωνσταντίνος Βλασάκης και υποστήριξε πως «καραδοκούν οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες για να πάρουν τους ασφαλισμένους».
 
Η Βαρβάρα Ανεμοδουρά, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, είπε ότι με την ένταξη του ταμείου τους στον ΕΟΠΥΥ, θέλουν να πάρουν ένα ζωντανό ταμείο και να το εντάξουν σε ένα πεθαμένο, ενώ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, είπε ότι το 25% των 28.000 γιατρών της Αθήνας είναι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι, ενώ 6.500 έχουν φύγει για τη Γερμανία.
 
Εκ μέρους των οδοντιάτρων, ο πρόεδρος Αθανάσιος Κατσίκης, έκανε λόγο για άλωση του ασφαλιστικού τους φορέα με στόχο την τροφοδότηση του ΕΟΠΥΥ, που πάει, όπως υποστήριξε, προς χρεοκοπία.
 
Από τους δικαστικούς επιμελητές ο πρόεδρος Διονύσης Κριάρης, είπε ότι η ένταξη των ταμείων τους στον ΕΟΠΥΥ είναι ένα λογιστικό τερτίπι, ενώ υποστήριξε ότι το 55% των επιμελητών έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 15.000 ευρώ.
 
Τέλος ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, σημείωσε ότι κυβέρνηση και τρόικα έχουν βάλει στον στόχο τη μεσαία τάξη και τους επιστήμονες, ενώ ισχυρίστηκε ότι από τους 68.489 διπλωματούχους μηχανικούς, οι 25.117 δεν έχουν πληρώσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές, από τους υπόλοιπους οι 8.000 έχουν κάνει διακανονισμό, ενώ το 35% των μηχανικών δεν μπορεί να ασκήσει το επάγγελμα λόγω των ασφαλιστικών εισφορών.
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:09