search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:39
MENU CLOSE

«Πανηγυρίζει» η κυβέρνηση για την… βαριά ύφεση

05.03.2021 14:32
«Πανηγυρίζει» η κυβέρνηση για την... βαριά ύφεση - Media

 

Τη βαθιά της ικανοποίηση για τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας, εκφράζει η κυβέρνηση, μετά τις… μαύρες προβλέψεις της ΕΛΣΤΑΤ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει: «Παρά τη μεγάλη εξάρτηση από τον τουρισμό, τα στοιχεία του ΑΕΠ, που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα καταδεικνύουν ότι η Ελληνική Οικονομία επέδειξε μεγαλύτερη αντοχή, από ό,τι πολλοί ανέμεναν το 2020. Μαζί με την διαχείριση της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού, διαλύουμε στερεότυπα. Η Ελλάδα είναι στον δρόμο της επιτυχίας και θα επιτύχει».

Σημειώνεται ότι η μείωση του ΑΕΠ ανήλθε σε 8,2%, με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν να διαμορφώνεται σε 168,5 δισ. ευρώ έναντι 183,6 δισ. ευρώ το 2019, με την επίδοση αυτή να αποτελεί την 3η χειρότερη στην Ευρώπη.

«Η ελληνική οικονομία, αν και κλυδωνίστηκε ισχυρά, άντεξε μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρων υγειονομικών, κοινωνικών και οικονομικών δυσκολιών», σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Τα στοιχεία αυτά πιστοποιούν την ορθότητα της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής», επεσήμανε ο κ. Σταϊκούρας, προσθέτοντας πως «και το 2021, έως σήμερα, είναι μια δύσκολη χρονιά. Οι προκλήσεις πολλές και μεγάλες. Όμως μπορούμε να είμαστε ρεαλιστικά αισιόδοξοι, αφού με τη βοήθεια της επιστήμης χτίζουμε, με ολοένα ταχύτερους ρυθμούς μέσω των εμβολιασμών, “τείχος” προστασίας. Έτσι, η κοινωνική και οικονομική ζωή θα επανέλθει στην κανονικότητα».

«Διατηρήσαμε την οικονομία μας όρθια ώστε, όταν με το καλό τελειώσει η πανδημία, να συνεχίσουμε σε μια οριστική έξοδο απ’ όλη αυτήν την κρίση», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Συγκεκριμένα ο υπουργός είπε τα εξής:

«Λέγαμε από την πρώτη στιγμή: η Ελλάδα κατά την αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν υποδειγματική και ως προς την υγεία αλλά, ευτυχώς, όπως αποδεικνύεται σήμερα, και ως προς την οικονομία. Παρά τις αρχικές προβλέψεις και των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ ότι η ύφεση στην Ελλάδα θα είναι σίγουρα διψήφια και μάλιστα σε μεγάλο διψήφιο ποσοστό, λόγω της μεγάλης εξάρτησης του ΑΕΠ μας από τον τουρισμό, χάρη στα έγκαιρα και αποτελεσματικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, η ύφεση αυτή κινήθηκε σ’ ένα αναμφίβολα μεγάλο ποσοστό -το -8,2% παραμένει ένας μεγάλος αριθμός υφέσεως- αλλά σε εξαιρετικά χαμηλότερο απ’ όλες τις αρχικές προβλέψεις, πράγμα που αποδεικνύει ότι με εργατικότητα, χαμηλούς τόνους και την προσπάθεια που καταβάλλαμε όλοι μας, και πάνω απ’ όλους ο ελληνικός λαός, διατηρήσαμε την οικονομία μας όρθια ώστε, όταν με το καλό τελειώσει η πανδημία, να συνεχίσουμε σε μια οριστική έξοδο απ’ όλη αυτήν την κρίση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:37