search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:23
MENU CLOSE

Αυτοσχεδιασμούς και ημίμετρα καταλογίζει η Φώφη Γεννήματα στην κυβέρνηση

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2167
4-3-2021
07.03.2021 04:00
pasok-2.jpg

 

Για ένα τρίτο κύμα της πανδημίας που βρίσκεται πια εκτός ελέγχου έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας πως η «πολιτική της κυβέρνησης για λοκντάουν – ακορντεόν αποδείχθηκε καταστροφική.

Για την υγεία, την οικονομία, τους εργαζόμενους. Δεν φρόντισαν να ενισχύσουν το ΕΣΥ και τώρα τα νοσοκομεία έφτασαν στα όριά τους». 
Όπως η ίδια τονίζει στη δήλωσή της «επιμένουν σε λύσεις-μπαλώματα, την ώρα που έπρεπε να έχουν επιτάξει κρεβάτια ΜΕΘ σε ιδιωτικές κλινικές, όπως έχουμε ζητήσει». Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής «δεν αρκούν και δεν πείθουν τους πολίτες οι αυτοσχεδιασμοί και τα ημίμετρα του πανικού. Ο δρόμος για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα είναι μεγάλος και δύσκολος. Με δεδομένο ότι ο εμβολιασμός θα χρειαστεί μήνες για να ολοκληρωθεί. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη». 
«Χρειάζεται εθνικό σχέδιο, αποτελεσματικό. Με στοχευμένα μέτρα για την υγεία, την κοινωνία, τις επιχειρήσεις» καταλήγει στη δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά, υπενθυμίζοντας πως έχει ζητήσει εδώ και έναν μήνα να διεξαχθεί η σχετική συζήτηση στη Βουλή. «Εμείς είμαστε έτοιμοι. Η κυβέρνηση κωφεύει, το κόστος το πληρώνουν οι πολίτες» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. 

«Πορεύεται χωρίς σχέδιο»
Σε αυτό το πλαίσιο, σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας άσκησε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στη διαδικτυακή εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής στην Πάτρα σχετικά με την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. «Η κυβέρνηση, δυστυχώς, πορεύεται ακόμη χωρίς σχέδιο και ετοιμότητα, με απανωτά λάθη και αστοχίες» υποστήριξε. 
«Ο επιδημιολογικός χάρτης είναι στο κόκκινο, η αγορά και οι εργαζόμενοι ασφυκτιούν. Το ΕΣΥ, με την αύξηση των κρουσμάτων, και στην Αττική έφτασε πλέον στα όριά του. Οι διαθέσιμες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία εξαντλούνται. Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα έλλειψης κρεβατιών Covid. Επιτέλους, η κυβέρνηση πρέπει να επιτάξει κρεβάτια από τον ιδιωτικό τομέα, όπως εδώ και καιρό έχω ζητήσει» τόνισε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο μέτωπο της αντιμετώπισης του κορωνοϊού. 

Καθώς συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης η Φώφη Γεννηματά σημείωσε πως «η επιλογή του λοκντάουν – ακορντεόν για όλη την επικράτεια δεν έχει τα θετικά αποτελέσματα που περίμενε η κυβέρνηση». 
Αναφερόμενη στις ευθύνες της κυβέρνησης και στους χειρισμούς του τρίτου κύματος της πανδημίας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε πως είναι χαρακτηριστικό ότι «την ώρα που αυξάνονταν τα κρούσματα δραματικά, οι κυβερνητικοί παράγοντες συζητούσαν και διέρρεαν στα ΜΜΕ για το πώς θα ανοίξουμε. Για να το διαψεύσουν λίγες ώρες μετά. Ή βρίσκονται εκτός πραγματικότητας ή νομίζουν πως θα 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:21