search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:12
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας – Συνεχίζονται τα ανοίγματα για την «κοινωνική συμμαχία»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2167
4-3-2021
07.03.2021 04:00
kke-8.jpg

 

Την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς καθυστέρηση ζητάει το ΚΚΕ, καθώς ο συναγερμός για την Αττική δυναμώνει λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων κι ενώ βρισκόμαστε σε λοκντάουν. 

Ο Περισσός θεωρεί ότι πρέπει να επιταχθούν κλίνες Covid-19 στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το ΕΣΥ, που έχει μετατραπεί σε «σύστημα μιας νόσου», αναγκάζοντας ασθενείς να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα για θεραπείες και νοσηλείες άλλων σοβαρών νοσημάτων. «Η κυβέρνηση, εκτός από το γενικότερο λοκντάουν, έχει κηρύξει και λοκντάουν στα χειρουργεία, τις θεραπείες και τη νοσηλεία σοβαρών νοσημάτων στα δημόσια νοσοκομεία. Μόνο που τώρα τα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία Covid, γεμίζουν με ράντζα και αδυνατούν να σηκώσουν το μεγάλο βάρος της νοσηλείας ακόμα και ασθενών Covid, την ίδια ώρα που στον ιδιωτικό τομέα Υγείας υπάρχουν νοσοκομειακές κλίνες, κλίνες ΜΕΘ και προσωπικό. Είναι ντροπή ο ιδιωτικός τομέας Υγείας εν μέσω πανδημίας να θησαυρίζει!» ήταν το σχόλιο του γραφείου Τύπου για την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής.

Στο μεταξύ εν είδει αποτίμησης της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας πάνω στη συμπλήρωση του ενός χρόνου, το ΚΚΕ υπογράμμισε πως «εδώ και έναν χρόνο αποδεικνύεται πως η πραγματική και σοβαρή διασπορά γίνεται στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα μέσα μεταφοράς, στις ιδιωτικές δομές υγείας και πρόνοιας, χώροι οι οποίοι με ευθύνη της κυβέρνησης έχουν αφεθεί στη μοίρα τους». Στην τρέχουσα συγκυρία η παράταση του λοκντάουν δεν αρκεί, λέει ο Περισσός, και η κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων μπορεί να αποτραπεί με μέτρα προστασίας, κλίνες ΜΕΘ, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα. 

Στο μεταξύ η ηγεσία του κόμματος συνεχίζει τα ανοίγματα προς διάφορα κοινωνικά ακροατήρια με στόχο την οικοδόμηση της λεγόμενης κοινωνικής συμμαχίας. Μιλώντας την Τρίτη με εκπροσώπους των Συλλόγων και των Ενώσεων των αυτοαπασχολουμένων στον Δυτικό Τομέα Αθήνας (μέσω τηλεδιάσκεψης), ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της φορολογίας και της συσσώρευσης χρεών, και παρουσίασε τη σχετική πρόταση νόμου του κόμματος. Στο κλείσιμο της παρέμβασής του αναφέρθηκε στην πλατιά κοινωνική συμμαχία που προτείνει το ΚΚΕ, απευθύνοντας ουσιαστικά κάλεσμα συμπόρευσης, με στόχο αποτελεσματικότερους αγώνες για απόκρουση του «νέου γύρου αντιλαϊκής επίθεσης» και απόσπασης κατακτήσεων.
Επίσης, στο άρθρο του στα «Νέα» το περασμένο Σάββατο, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέχεια και της συζήτησης στη Βουλή για το κίνημα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης, απορρίπτει τα περί κωδίκων δεοντολογίας που εισηγήθηκε ο πρωθυπουργός και προτείνει τον δρόμο της συλλογικής οργάνωσης και διεκδίκησης, ώστε οι γενναίες ατομικές καταγγελίες να έχουν συνέχεια. Παράλληλα απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ προς τους ανθρώπους του Πολιτισμού και του Θεάματος. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:09