search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:53
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Δυσοίωνος Τζανάκης – Πρόβλεψη ακόμα και για 3.000 κρούσματα τη μέρα

05.03.2021 19:10
Κορωνοϊός: Δυσοίωνος Τζανάκης - Πρόβλεψη ακόμα και για 3.000 κρούσματα τη μέρα - Media
 
Δυσοίωνες προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης.
 
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τζανάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «πιστεύω ακράδαντα ότι σε όλη τη χώρα έχουν επικρατήσει οι μεταλλάξεις και γι’ αυτό δε μειώνονται τα κρούσματα. Στην Κρήτη έχουν επικρατήσει απολύτως. Αυτός είναι ο λόγος που το κύμα αυτό δεν υποχωρεί. Είναι ανθεκτικό».
 
Παράλληλα, εξήγησε ότι «λόγω του ότι πάρθηκαν έγκαιρα μέτρα στην Αττική, η εκθετική αύξηση σε αυτό το κύμα είναι αισθητά λιγότερο δυναμική από το προηγούμενο, με αποτέλεσμα αυτή η πολύτιμη διαφοροποίηση να δώσει τη δυνατότητα στο σύστημα να ανταποκριθεί, έστω και με δυσκολία».
 
Υπογράμμισε, δε, ότι σύμφωνα με το μοντέλο, θα επιμείνουν αυτά τα κρούσματα και ενδεχομένως να υπάρξει αύξηση την επόμενη βδομάδα, της τάξεως των 2500 κρουσμάτων, λέγοντας ότι «δεν αποκλείεται να δούμε και 2800-3000 κρούσματα κάποια μέρα. Αυτό θα συνεχιστεί περίπου μέχρι τις 15-18 Μαρτίου και γύρω στις 20-25 Μαρτίου θα δούμε να αποκλιμακώνονται τα νούμερα προς τα κάτω, πάρα πολύ αργά».
 
Σε πιο θετικό τόνο, ο κ. Τζανάκης εκτίμησε ότι προς το τέλος του μήνα τα κρούσματα θα είναι περίπου 1000-1500. «Όταν το φαινόμενο θα είναι σε φάση αποκλιμάκωσης μπορούν να απελευθερώνονται κάποιες δραστηριότητες με προσοχή» είπε, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει περισσότερο έλεγχος στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς είναι εστία υπερμετάδοσης.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:52