search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:35
MENU CLOSE

Μίνα Γκάγκα: «Mας προβληματίζει πολύ η εξέλιξη του κορωνοϊού – Διασωληνώνουμε 20χρονους»

06.03.2021 07:49
Μίνα Γκάγκα: «Mας προβληματίζει πολύ η εξέλιξη του κορωνοϊού - Διασωληνώνουμε 20χρονους» - Media

 

Η καθηγήτρια πνευμονολογίας Μίνα Γκάγκα μίλησε στο «Τώρα ό,τι συμβαίνει» για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο Σωτηρία και για τα μέτρα που ελήφθησαν για την αποφυγή της περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού λέγοντας πως δεν είναι υπέρ των στρατιωτικών μέτρων, καθώς ο καθένας πρέπει να προσέχει μόνος του. Ακόμα, ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια να μπει ο ιδιωτικός τομέας στη «μάχη» της πανδημίας.

Η γιατρός μίλησε για την πολεμική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία το τελευταίο διάστημα. «Είναι δύσκολο, δεν σταματάει, δεν τελειώνει, μας έχει κουράσει απίστευτα όλο αυτό το πράγμα και μας προβληματίζει πάρα πολύ. Γενικά, προσπαθούμε να κάνουμε μετατροπές σε ΜΕΘ. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να το προλάβουμε. Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, αλλά αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εμβολιαστούμε».

Η κυρία Γκάγκα, είπε χαρακτηριστικά ότι «χθες είχαμε έναν 20χρονο που διασωληνώθηκε κι ένας 38χρονος επίσης. Εχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας». Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι όλα ξεκινούν από την ατομική ευθύνη: «Δεν είμαι υπέρ των στρατιωτικών μέτρων».

Οσον αφορά στις ιδιωτικές κλινικές η κυρία Γκάγκα είπε ότι «γίνεται προσπάθεια να μπει κι ο ιδιωτικός τομέας. Στέλνουμε κόσμο που δεν χρήζει αυξημένης φροντίδας. Θέλουμε να κρατήσουμε τα περιστατικά που χρειάζονται νοσοκομειακή φροντίδα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:35