search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:47
MENU CLOSE

Λέκκας: Oι τεκτονικές δυνάμεις έχουν φτάσει στην κορύφωσή τους (Video)

06.03.2021 08:27
Βόρεια Μακεδονία: Δύο σεισμικές δονήσεις κοντά στα σύνορα με την Αλβανία - Media

 

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελασσόνα μετά τους δύο μεγάλους σεισμούς και για τον αν υπάρχει φόβος και για άλλον μίλησε, στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας. 

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, μετά τους δύο σεισμούς και με βάση τη σεισμική ακολουθία φαίνεται πως οι τεκτονικές δυνάμεις και τα μεγέθη έχουν φτάσει στην κορύφωσή τους κι έχουν εξαντληθεί.

Θεωρεί ότι τα πράγματα θα ηρεμήσουν αν και η σεισμική ακολουθία θα συνεχιστεί με μικρότερους όμως σεισμούς.

Υποστήριξε ότι το ρήγμα που ενεργοποιήθηκε στο δεύτερο σεισμό, οχλήθηκε από τον πρώτο σεισμό με αποτέλεσμα να δώσει κι έναν δεύτερο αντίστοιχου μεγέθους.

Ζήτησε από τους κατοίκους να κάνουν λίγες μέρες ακόμα υπομονή προκειμένου να μπορέσουν να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους. Τόνισε ότι δεν υπάρχει φόβος για επόμενο μεγάλο μετασεισμό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15