search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:02
MENU CLOSE

Προσαγωγές και χημικά στη συγκέντρωση υπέρ του Κουφοντίνα (Photos/Videos)

06.03.2021 10:14
Προσαγωγές και χημικά στη συγκέντρωση υπέρ του Κουφοντίνα (Photos/Videos) - Media

 

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας, όταν η ΕΛΑΣ προχώρησε σε διάλυση της συγκέντρωσης για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 200 άτομα επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 12 το μεσημέρι, αλλά οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν να κλείσουν τους δρόμους και τους απώθησαν.

Δυνάμεις των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΡΑΣΗ, με χρήση κανονιών νερού απώθησαν τους διαδηλωτές από το Σύνταγμα προς τη παλιά Βουλή, όπου πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές. Στους προσαχθέντες συγκαταλέγεται και ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας.

 

Ακολούθως, με αντλίες νερού και χρήση χημικών το μπλοκ της «Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και Νομικών» οδηγήθηκε από την οδό Σταδίου μέσω της πλατείας Κοραή στα Προπύλαια, και ακολούθως μέσω της οδού Ακαδημίας, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων δεν είχε διακοπεί, ως την πλατεία Κάνιγγος.

Συνολικά η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 29 προσαγωγές. Συνήγοροι των προσαχθέντων καταγγέλλουν ότι δεν τους επετράπη για αρκετή ώρα να έρθουν σε επικοινωνία μαζί τους, στη ΓΑΔΑ.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου και φώναξαν συνθήματα υπέρ του καταδικασμένου για συμμετοχή στη «17Ν».

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε χωρίς να ακολουθήσει πορεία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:00