search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:45
MENU CLOSE

Κι άλλο «λάδι στη φωτιά» από Ερντογάν: Προσπάθησαν να σφετεριστούν τα δικαιώματά μας

06.03.2021 12:38
Βαρύτατη κατηγορία Ερντογάν: Μας πρότειναν να βυθίζουμε βάρκες με πρόσφυγες - Media

 

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, λίγες ώρες μετά την επικοινωνία του με την Άνγκελα Μέρκελ που τον κάλεσε σε διάλογο με την Ελλάδα στη βάση του διεθνούς δικαίου. 

«Έχουν γίνει προσπάθειες να σφετεριστούν τα δικαιώματα του τουρκικού έθνους, και των Τουρκοκυπρίων, στην Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

«Η Τουρκία δεν έχει βάλει στο μάτι, τη θάλασσα ή την κυριαρχία οποιασδήποτε χώρας, στοχεύει μόνο στην προστασία της επικράτειάς της, των δικαιωμάτων της» υποστήριξε ακόμα. 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε τις εμπρηστικές δηλώσεις του στη ναυτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα 2021» που, όπως αναφέρει το πρακτορείο Ανατολή, πραγματοποιήθηκε στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

H Ελλάδα αποδομεί ισχυρισμούς της Τουρκίας 

Η Ελλάδα παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις δηλώσεις από τη μια πλευρά του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών περί δήθεν πρόσκλησης προς την Αίγυπτο για οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες, σύμφωνα με αραβικά ΜΜΕ, δεν έχουν βρει ανταπόκριση και από την άλλη την ιδιαίτερα αιχμηρή παρέμβαση του Αιγύπτιου υπουργού Εξωτερικών στην πρόσφατη συνάντηση του Αραβικού Συνδέσμου, σημειώνουν διπλωματικές πηγές.

Συγκεκριμένα, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι, στην παρέμβαση του στην υπουργική συνάντηση του Αραβικού Συνδέσμου, πριν λίγες ημέρες, είπε, μεταξύ άλλων, ότι η Αίγυπτος έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια για να συμβάλει στην εδραίωση της ασφάλειας και της ειρήνης στη Λιβύη και στην αντιμετώπιση των σκοταδιστικών ιδεών που προωθούν ορισμένες χώρες.

Επίσης, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της Αραβικής Υπουργικής Επιτροπής για την παρακολούθηση των τουρκικών παρεμβάσεων, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Στην εν λόγω συνάντηση επιβεβαιώθηκε η κατηγορηματική απόρριψη των τουρκικών παρεμβάσεων στην περιοχή, οι οποίες περιλαμβάνουν την παρουσία τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στα εδάφη των αραβικών χωρών. Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών συνέχισε λέγοντας, ότι αναμφίβολα αυτές οι πολιτικές δεν έχουν αποφέρει παρά μόνο την εμβάθυνση της πόλωσης και των διαφορών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:45