search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:45
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-νέα μέτρα: Μειωμένες οι μετακινήσεις στην Αττική

06.03.2021 18:17
Κορωνοϊός-νέα μέτρα: Μειωμένες οι μετακινήσεις στην Αττική - Media

 

Μειωμένη ήταν το Σάββατο η κίνηση στην Αττική, συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα που δεν είχαν τεθεί ακόμα σε ισχύ τα νέα μέτρα.

Σύμφωνα με το MEGA, μειωμένη ήταν η κίνηση στο παραλιακό μέτωπο της πρωτεύουσας αλλά και στην Πάρνηθα. Σημειώνεται ότι με βάση όσα ίσχυαν από την έναρξη του τρέχοντος lockdown, στις αρχές Νοεμβρίου, έως και τα ξημερώματα της Πέμπτης, επιτρεπόταν η μετακίνηση εκτός δήμου με μεταφορικό μέσο και τον κωδικό 6 ώστε πολίτες περιοχών με μικρή αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο να μπορούν να μετακινούνται σε άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Πλέον ο κωδικός 6 ισχύει μόνο για μετακίνηση πεζή ή με ποδήλατο.

Δύο νέα μεταλλαγμένα στελέχη στην Αττική

Στο μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει για δύο νέα μεταλλαγμένα στελέχη, που εντοπίστηκαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αττική. 

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού OPEN τα νέα στελέχη φαίνεται να είναι ανθεκτικά στο εμβόλιο κορωνοϊού. 

Εντοπίστηκαν από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Το ένα είναι παραλλαγή του βρετανικού στελέχους και το άλλο έχει την ίδια μετάλλαξη, η οποία περιλαμβάνεται στα στελέχη της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νωρίτερα 41 νεκρούς,  452 διασωληνωμένους και 2.301 νέα κρούσματα στη χώρα, εκ των οποίων τα 1.135 στην Αττική. 

Γκάγκα: «Mας προβληματίζει πολύ η εξέλιξη του κορωνοϊού – Διασωληνώνουμε 20χρονους»

Μιλώντας νωρίτερα το πρωί στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» η καθηγήτρια πνευμονολογίας Μίνα Γκάγκα χαρακτήρισε πολεμική την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. 

«Είναι δύσκολο, δεν σταματάει, δεν τελειώνει, μας έχει κουράσει απίστευτα όλο αυτό το πράγμα και μας προβληματίζει πάρα πολύ. Γενικά, προσπαθούμε να κάνουμε μετατροπές σε ΜΕΘ. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να το προλάβουμε. Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, αλλά αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εμβολιαστούμε», ανέφερε και πρόσθεσε: «χθες είχαμε έναν 20χρονο που διασωληνώθηκε κι ένας 38χρονος επίσης. Εχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43