search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:10
MENU CLOSE

Φον ντερ Λάιεν: Περισσότερες παραδόσεις και επιτάχυνση εμβολιασμών από τον Απρίλιο

08.03.2021 08:17
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πρόταση μέσα στον Μάρτιο για ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού - Media

 

Σημαντικά περισσότερες παραδόσεις εμβολίων και επιτάχυνση της διαδικασίας εμβολιασμών αναμένεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Απρίλιο, δηλώνει η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σε συνέντευξή της στις Stuttgarter Zeitung και Stuttgarter Nachrichten, η κυρία φον ντερ Λάιεν επισημαίνει ότι κατά το β’ τρίμηνο του έτους αναμένει την παράδοση περίπου 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κάθε μήνα.

«Σύμφωνα με τα σχέδια των παρασκευαστών», αλλά και επειδή «επιπλέον εμβόλια βρίσκονται λίγο πριν από την αδειοδότηση», σημείωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αυτό, εξηγεί, θα έχει ως αποτέλεσμα τεράστια αύξηση της ποσότητας των εμβολίων που έχουν ήδη διατεθεί. Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Επιτροπής, τον Ιανουάριο παραδόθηκαν περίπου 20 εκατομμύρια δόσεις και τον Φεβρουάριο 30 εκατομμύρια, ενώ για τον Μάρτιο αναμένονται συνολικά 50 εκατομμύρια.

Στην ίδια συνέντευξη η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παραδέχεται ότι έγιναν λάθη από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζει ωστόσο ότι ήταν σωστή η επιλογή των Ευρωπαίων να παραγγείλουν τα εμβόλια από κοινού.

Την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, μιλώντας στο ZDF, δήλωσε ότι από το τέλος Μαρτίου και κατά τους επόμενους τρεις μήνες στην Γερμανία θα μπορούν να γίνονται έως και 10 εκατομμύρια εμβολιασμοί την εβδομάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:10