search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:41
MENU CLOSE

Koρωνοϊός: Εφημερίες «τρόμου» στην Αττική – Γεμάτα ράντζα, μετρημένες κενές κλίνες ΜΕΘ

08.03.2021 08:36
Koρωνοϊός: Εφημερίες «τρόμου» στην Αττική - Γεμάτα ράντζα, μετρημένες κενές κλίνες ΜΕΘ - Media

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το τρίτο κύμα κορωνοϊού στη χώρα, και πλέον σε καθημερινή βάση μετράμε πάνω από 1000 ή και 2000 κρούσματα, οι διασωληνωμένοι αγγίζουν τους 470 ενώ μετά από πολύ καιρό χθες μετρήσαμε 53 απώλειες ασθενών με covid-19.

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης έχει πέσει έξω από τους στόχους και τα όσα κατά καιρούς ανακοινώνονται, πάμε σε lockdown από βδομάδα σε βδομάδα, με όλο και πιο σκληρούς όρους, ενώ το ημόσιο σύστημα υγείας τελικά αποδείχτηκε ανοχύρωτο παρά τις όποιες ανακοινώσεις και κυβερνητικής εξαγγελίες για «νέες προσλήψεις», «νέες ΜΕΘ» κ.α.

Άσχημη υγειονομική εικόνα τον Μάρτιο

Μέσα στις επτά πρώτες ημέρες του Μαρτίου σημειώθηκαν 14.108 νέα κρούσματα κορωνοϊού, έγιναν 2.716 εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας, εκ των οποίων οι 1.579 σε εκείνα της Αττικής, οι διασωληνωμένοι εκτινάχθηκαν στους 466 και τα θύματα στα 254. 

Συνολικά, οι νοσηλευόμενοι χθες άγγιζαν τους 3.647, με το 1/4 αυτών να νοσηλεύονται σε Μονάδες (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Αυξημένης Φροντίδας, Ειδικών Λοιμώξεων).

Ανάλογα, και ίσως και σκληρότερα ακόμη, επιδημιολογικά δεδομένα θα καταγράφονται και τις επόμενες δυο εβδομάδες. Οι ειδικοί αναμένουν την κορύφωση του κύματος το επόμενο δεκαήμερο, υπενθυμίζοντας ότι, όπως και τον περασμένο Απρίλιο και τον Νοέμβριο, η αποκλιμάκωση της επιδημίας θα είναι βραδεία και επώδυνη, ιδίως μέσα στο ΕΣΥ.

ΠΟΕΔΗΝ: «Ανακατεύουν» ασθενείς με covid με άλλες παθήσεις

Αναπόφευκτα αυτή η εικόνα «πολέμου» μεταφέρεται στα νοσοκομεία που δίνουν τη μάχη με τους υγειονομικούς που κάθε φορά εφημέρευαν ειδικά στην Αττική, να είναι στα όριά τους.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ οι ασθενείς με κορωνοϊό πολλές φορές «ανακατεύονται» με τις άλλες παθήσεις. Τα ύποπτα κρούσματα περιμένουν πάνω από 8 ώρες να εξυπηρετηθούν με πυρετό και βήχα ενώ παρατηρείται μεγάλη νοσοκομειακή διασπορά σε ασθενείς άλλων παθήσεων ακόμη και σε καρδιολογικές κλινικές.

Διασωληνωμένα περιστατικά σε θαλάμους κλινικώνκορωνοϊού ψάχνουν για ΜΕΘ . Αρκετοί διασωληνωμένοι ασθενείς σε Ασκληπιείο και Θριάσιο βρίσκονται σε θαλάμους και ψάχνουν κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ όλες οι ΜΕΘ κατειλημμένες

Θριάσιο: 17 ασθενείς στις 17 κλίνες (δύο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ)

Αττικό:. 43 ασθενείς στις 43 κλίνες.

Ασκληπιείο 12 ασθενείς στις 12 κλίνες (δύο διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ)

ΣΤΗ 1η ΥΠΕ γεμάτες οι ΜΕΘ

Αγία Όλγα με 9 ασθενείς,

Σισμανόγλειο με 14 ασθενείς,

Ερυθρός με 14 ασθενείς,

Γεννηματάς με 16 ασθενείς,

ΝΙΜΙΤΣ με 6 ασθενείς,

Ελπίς με 6 ασθενείς,

Ιπποκράτειο με 7 ασθενείς.

Υπάρχουν στον Ευαγγελισμό 10 κλίνες και 5 στο ΚΑΤ αλλά και στο Σωτηρία

Νέες καταγγελίες από Αττικό νοσοκομείο

H κατάσταση στο νοσοκομείο και γενικότερα στο ΕΣΥ οδεύει προς πλήρες αδιέξοδο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σάββατο 6/3, το σωματείο εργαζομένων στο Αττικό νοσοκομείο.

Παρά το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων όλων των κλάδων, ειδικοτήτων, συμβάσεων δίνουν ασταμάτητα επί ένα χρόνο τη μάχη απέναντι στην πανδημία, όπως επισημαίνει το σωματείο, με τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και την ανοχή, συμπόρευση ή/και υπόδειξη των επιστημόνων της επιτροπής ειδικών του υπουργείου, η επιδημία δείχνει ανεξέλεγκτη και το σύστημα υγείας παραμένει αθωράκιστο.

«O ιδιωτικός τομέας και οι κλινικάρχες συνεχίζουν να προστατεύονται και να ενισχύονται προκλητικά. Οι λύσεις που επιλέγονται είναι “εκ των έσω”.», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Απολογισμός της εφημερίας

Η εφημερία στις 5/3 στο Αττικό είχε απολογισμό:

• 700 προσελεύσεις (250 από αυτές covid)

• 180 εισαγωγές (60 από αυτές covid)

• Περιστατικά COVID για εισαγωγή που παραμένουν στα επείγοντα για 1 ή 2 μέρες

• Πάνω από 60 ράντζα

• 43 στις 43 κλίνες ΜΕΘ COVID γεμάτες, κανένα κενό και σην μόλις 5 κλινών εναπομείνουσα γενική ΜΕΘ

• Θετικά κρούσματα ασθενών και νοσηλευτών σε 02,05,07,08, ΜΕΜΦ δηλαδή σε άλλες τέσσερις κλινικές!!!

• Εξουθενωμένοι γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό

Νοσοκομεία Covid, καταδικάζεται η λοιπή νοσηρότητα

Το σωματείο εργαζομένων στο Αττικό σημειώνει επίσης:

«Τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ γίνονται Covid σχεδόν αποκλειστικά, η λοιπή νοσηρότητα καταδικάζεται. Ούτε μια κουβέντα για προσλήψεις, μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, ΒΑΕ. Για μας τίποτα για τον ιδιωτικό τομέα κέρδη και “ανάπτυξη”. Ανακοινώνουν διαρκώς περιοριστικά μέτρα στο ελεύθερο χρόνο και χώρο, την ώρα που δεν υπάρχει κανένας περιορισμός και έλεγχος στους χώρους εργασίας και τα ΜΜΜ.

Από εδώ και στο εξής θα αγωνιστούμε πιο αποφασιστικά. Μαζί με τους συμπολίτες μας, τους εργαζόμενους όλων των κλάδων. Παράλληλα με την υπερπροσπάθεια να σταθεί όρθια η δημόσια υγεία που είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Είδαμε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Η κυβέρνηση μας εμπαίζει. Οι ΥΠΕάρχες μας λένε ψεύτες (δεν υπάρχουν λένε ράντζα ούτε πρόβλημα υπερμετάδοσης λόγω του συγχρωτισμού). Οι εισαγγελείς παρότι καλούνται δεν έρχονται, τα βρίσκουν όλα εντάξει. Οι διοικητικοί μηχανισμοί μας λένε ότι “είμαστε σε πόλεμο και άρα πρέπει να υπακούμε στις διαταγές”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:40