search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:22
MENU CLOSE

Πώς σχολιάζουν τα διεθνή Μέσα τη συνέντευξη Χάρι και Μέγκαν – Οι πρώτες αντιδρασεις

08.03.2021 10:21
Πώς σχολιάζουν τα διεθνή Μέσα τη συνέντευξη Χάρι και Μέγκαν - Οι πρώτες αντιδρασεις - Media

 

Μετά τη συνέντευξη κόλαφο της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι στην Όπρα Γουίνφρει οι πρώτες αντιδράσεις ήταν θέμα χρόνου, καθώς μέσα από το παρασκήνιο του Megxit, βγήκαν στο φως -μεταξύ άλλων- ρατσιστικά κατάλοιπα και εκφοβιστικές συμπεριφορές στο παλάτι. 

Η πολυαναμενόμενη συνέντευξη της δούκισσας του Σάσεξ και του πρίγκιπα Χάρι έφεραν με τις αποκαλύψεις τους σε δεινή θέση τόσο τη βασίλισσα Ελισάβετ όσο και όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. 

Πώς αντέδρασε ο βρετανικός Τύπος στις αποκαλύψεις Χάρι – Μέγκαν 
 
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Mail, «Η Μέγκαν κατηγορεί το Παλάτι για ρατσισμό», όπως γράφει στο σημερινό πρωτοσέλιδό της, ενώ η επίσης βρετανική Sun φιλοξενεί στο εξώφυλλο τη φράση της Μέγκαν:  «Ήθελα να αυτοκτονήσω».

«Στη Μέγκαν αξίζει ένα Oscar για την ηθοποιία της»

Άμεση ήταν η αντίδραση του διάσημου Βρετανού δημοσιογράφου, Πιρς Μόργκαν, ο οποίος έπειτα από την πολυαναμενόμενη συνέντευξη και τις αποκαλύψεις που αυτή έφερε στο φως, έσπευσε να σχολιάσει με μπόλικη δόση ειρωνείας «Στη Μέγκαν αξίζει ένα Oscar για την ηθοποιία της», στηρίζοντας ξεκάθαρα το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

«Είναι πολύ αργά για υποψηφιότητα για Όσκαρ; #meghan», έγραψε σε μια ακόμη ανάρτηση στο Twitter, ενώ δε σταμάτησε εκεί.  «Αυτή η συνέντευξη είναι μια απολύτως επαίσχυντη προδοσία της Βασίλισσας και της Βασιλικής Οικογένειας» τόνισε σε άλλη ανάρτηση, περιγράφοντας τη συνέντευξη ως «καταστροφική ανοησία» .

Ποιοι στηρίζουν Μέγκαν – Χάρι 

Ωστόσο, πολλές διασημότητες στις ΗΠΑ που παρακολούθησαν τη συνέντευξη, έσπευσαν να στηρίξουν το ζεύγος Σάσεξ. Από την πλευρά της, η μεγάλη σταρ του τένις, Σερένα Ουίλιαμς βρέθηκε στο πλευρό Μέγκαν.

«Ζει τη ζωή της – και δίνει το παράδειγμα – της ενσυναίσθησης και της συμπόνιας. Μου διδάσκει κάθε μέρα τι σημαίνει να είμαι πραγματικά ευγενής» έγραψε με τη  Μένα Χάρις, ανιψιά της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις, να κάνει ένα τουίτ πριν από τη συνέντευξη για τον εορτασμό της «Ημέρας Εκτίμησης της Μέγκαν Μαρκλ» ενώ αφού τελείωσε η συνέντευξη, επανήλθε γράφοντας: «Αυτού Μεγαλειότητα, την Βασίλισσα Όπρα».

Στο πλευρό της Μέγκαν και του Χάρι βρέθηκε επίσης η Μπέρνις Κινγκ και κόρη του μεγάλου αγωνιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

 «Η Βασιλεία δεν είναι ασπίδα από την καταστροφή και την απελπισία του ρατσισμού. Είμαι ευγνώμων που  η Μέγκαν Μαρκλ είναι ακόμα εδώ.» έγραψε στο Twitter.

Στο πλευρό τους έσπευσε να βρεθεί και η Αμάντα Γκόρμαν – η αφροαμερικανή ποιήτρια που έκλεψε τη παράσταση στην ορκωμοσία του 46ου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, γράφοντας:

«Η Μέγκαν ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία του Στέμματος για αλλαγή, για αναγέννηση και συμφιλίωση σε μια νέα εποχή. Δεν κακοποίησαν απλώς το φως της – το έχασαν», πρόσθεσε. 

 «Το στυλ συνέντευξης της Όπρα βασίζεται στην ενσυναίσθηση και αν και δεν κάνει ερευνητική δημοσιογραφία, οι συνεντεύξεις της πάντα διερευνούν σε βάθος τα άτομα που έχει απέναντί της. Δεν θα τους χάριζε μία εύκολη διαδρομή παρά τη φιλία που τους συνδέει», τόνισε η διακεκριμένη Αμερικανίδα δημοσιογράφος Κριστιάν Αμανπούρ. 

Διχάστηκαν οι τηλεθατές με την Όπρα

Πολλά ήταν τα σχόλια στο Twitter που εστίασαν στην Όπρα η οποία έλαβε τα εύσημα με τους χρήστες να την επαινούν για τον τρόπο που χειρίστηκε τη συνέντευξη.

«Μέσα σε 25 σεζόν και περισσότερα από 5.000 επεισόδια του σόου «The Oprah Winfrey Show», η Όπρα υποστηρίζει ότι έχει πάρει συνέντευξη από περίπου 37.000 άτομα.  Σύμφωνα με το Twitter, η εμπειρία της έχει αποδώσει.
 
Ωστόσο, για ορισμένους Αμερικανούς τηλεθεατές, η Όπρα δεν κατάφερε να εκμαιεύσει κάποιες σημαντικές πληροφορίες από το ζεύγος, όπως για τη σχέση που διατηρεί η Μέγκαν Μαρκλ με τον πατέρα της, για ποιο λόγο συγκεκριμένα η Κέιτ την έκανε να κλάψει, ενώ πολλά ήταν τα σχόλια που έκριναν ότι η Όπρα διέκοπτε συνεχώς το ζεύγος.

Photo by  Mark Jones on CC

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:21