search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:13
MENU CLOSE

Σε αστυνομικό κλοιό βρέθηκε το ΑΠΘ – Πέντε προσαγωγές

08.03.2021 21:38
Σε αστυνομικό κλοιό βρέθηκε το ΑΠΘ - Πέντε προσαγωγές - Media

 

Επιχείρηση της αστυνομίας στήθηκε έξω από την πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, η οποία τελεί υπό κατάληψη. Λίγο πριν από τις 10.30 το βράδυ οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν.

Στο σημείο μετέβη αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Μετά την άφιξη βουλευτών Κ. Νοτοπούλου, Δ. Αυγέρη, Γ. ΑμανατίδηΓ. Δελή, δόθηκε εντολή από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, να απομακρυνθούν όλες οι δυνάμεις που αναπτύχθηκαν περιμετρικά του Πανεπιστημίου. Στον χώρο του Πανεπιστημίου βρέθηκαν ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αμπατζάς και πανεπιστημιακοί καθηγητές, μεταξύ αυτών και ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα οι αστυνομικοί απέκλεισαν την κεντρική είσοδο του ΑΠΘ, μπροστά στην Πρυτανεία του Ιδρύματος, στην οδό Εγνατία, όπου και τοποθετήθηκε κλούβα της Αστυνομίας και προχώρησαν σε πέντε προσαγωγές

Οι δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν και άλλες εισόδους της Πανεπιστημιούπολης, ενώ έκλεισαν και την οδό Εθνικής Αμύνης προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος φοιτητών στο Πανεπιστήμιο.

«Επιχειρήθηκε απόψε μια νέα απόπειρα εισβολής της αστυνομίας στο χώρο της πρυτανείας του ΑΠΘ. Η αντίδραση των εργαζομένων, των φοιτητών, των καθηγητών, πολλών καθηγητών του πανεπιστημίου, ήταν άμεση και τελικά απ’ ό,τι φαίνεται αποτράπηκε αυτή η εισβολή», δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

«Φυσικά η κυβέρνηση δεν θεωρούμε ότι θα παρατήσει εύκολα και θα παραιτηθεί από την προσπάθειά της να επιβάλει “τον νόμο και την τάξη” έτσι όπως αυτή τα εννοεί στο πανεπιστήμιο και να εφαρμόσει έναν νόμο ο οποίος είναι απαράδεκτος από κάθε άποψη», προσέθεσε.

«Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι αστυνομικές δυνάμεις περιμετρικά του ΑΠΘ», ζήτησε νωρίτερα με ανακοίνωση της η ΚΝΕ.

«Η περικύκλωση του ΑΠΘ από μεγάλο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων, με στόχο την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας, που πραγματοποιείται από φοιτητικούς συλλόγους, είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα» επισήμανε και κατηγόρησε επίσης, την κυβέρνηση ότι «επενδύει στην καταστολή και την τρομοκρατία για να φιμώσει το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα».

«Η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο. Μετά το χθεσινό περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού στη Νέα Σμύρνη, βλέπουμε να έχει περικυκλώσει το ΑΠΘ με πολλές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες πιθανότατα θα επιχειρήσουν να εκκενώσουν την κατάληψη. Ζητήσαμε να υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος, να υπάρξει διαβούλευση και διαπραγμάτευση με τους ακαδημαϊκούς με τους φοιτητές. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο πρέπει να μείνει τόπος ειρήνης και γνώσης. Σε καμία περίπτωση βίας», ανέφερε σε δηλώσεις της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:02