search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:44
MENU CLOSE

Αστυνομική βία: Επιλογή ή ανοχή από την κυβέρνηση

09.03.2021 04:30
Αστυνομική βία: Επιλογή ή ανοχή από την κυβέρνηση - Media

 

Αμήχανη μπροστά στις αντιδράσεις των πολιτών για όσα έγιναν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης εμφανίζεται η κυβέρνηση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το δεξιό ακροατήριο των ψηφοφόρων βρίσκεται «στα κάγκελα» εξαιτίας της ακραίας βίας που χρησιμοποίησε η αστυνομία.

Την ίδια ώρα τα στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κάνουν λόγο για ιδιαίτερα άστοχη ενέργεια η οποία έχει σοβαρές παρενέργειες στην κοινωνία καθώς υπάρχει μια φυσιολογική κόπωση των πολιτών από τα απανωτά lockdown.

Όπως σημειώνουν μάλιστα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, μετά την έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι του γνωστού σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, η επίθεση των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ εναντίον πολιτών στην πλατείας της Νέας Σμύρνης την Κυριακή είναι το δεύτερο σοβαρό περιστατικό αστυνομικής βίας. Μόνο που το συγκεκριμένο συνοδεύτηκε και από τις εντολές του Μεγάρου Μαξίμου προς τους βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ που ζητούσαν να δημοσιοποιήσουν το όνομα και το επώνυμο του νεαρού ο οποίος χτυπήθηκε από την αστυνομία, να γίνουν αναφορές στην πολιτική του επιλογή, να τον κατηγορήσουν ότι πήγε να αφαιρέσει όπλο αστυνομικού και να αναφέρουν -ψευδώς- ότι είχε συλληφθεί σε πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Την ίδια στιγμή η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ τους ανυποψίαστους οικογενειάρχες που είχαν βγει για να λιαστούν στην πλατεία Νέας Σμύρνης και τον κατηγορεί ότι πάει να δημιουργήσει νέο κίνημα αγανακτισμένων πολιτών.

Φυσικά υπάρχουν και οι πιο καχύποπτοι οι οποίοι λένε ότι την κυβέρνηση την συμφέρει να μετατοπίσει την συζήτηση στα θέματα της ασφάλειας καθώς τα προβλήματα που υπάρχουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας το τελευταίο διάστημα είναι πολλά και δύσκολα καθώς και ότι το εθνικό σύστημα υγείας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Με δεδομένο μάλιστα ότι τα κρούσματα δεν πέφτουν παρά τον παρατεταμένο εγκλεισμό, ενώ η κυβέρνηση εμφανίζεται να συζητά το άνοιγμα του λιανεμπορίου και της εκπαίδευσης έχουν δημιουργηθεί σοβαρά ερωτηματικά για το κατά πόσον ήταν αποδοτικά τα lockdown στα οποία βρέθηκε η χώρα εδώ και ένα χρόνο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:39