search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:01
MENU CLOSE

Ερντογάν: Συνέχεια στις διερευνητικές «παρά τις προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας»

09.03.2021 06:19
Ερντογάν: Χτυπάει κακό πέναλντι και ο «τερματοφύλακας» βουλευτής πέφτει επίτηδες από την... άλλη (video) - Media

 

Στο τηλέφωνο συνομίλησαν την Δευτέρα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο διευθυντής επικοινωνίας του Τούρκου προέδρου, Φαχρετίν Αλτούν.

Μεταξύ άλλων συζήτησαν για το εμπόριο, τον τουρισμό, την άμυνα, τη γεωργία, τις υπηρεσίες, τις επενδύσεις και τη βελτίωση των σχέσεων Τουρκίας-Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά φυσικά επικεντρώθηκαν στο Κυπριακό και θέματα της Ανατ. Μεσογείου, με τον πρώτο να συντηρεί την προκλητική ρητορική κατά της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Αλτούν, ο Ερντογάν είπε στον Τζόνσον πως η λύση των δύο κρατών θα δημιουργήσει μια αμοιβαία κερδοφόρα κατάσταση και για τα δύο μέρη στο νησί, καθώς και νέες ευκαιρίες για περιφερειακή συνεργασία για όλους τους άλλους. 

Παράλληλα χαιρέτισε τις πρόσφατες προσπάθειες της Βρετανίας σχετικά με το Κυπριακό, ενώ τόνισε πως η Τουρκία διατηρεί εποικοδομητική στάση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, όπως και στην Κύπρο, και επανέλαβε τη δέσμευσή του για ηρεμία και για συνέχιση των διερευνητικών επαφών “παρά τις προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις της Ελλάδας”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:00